China se pregăteşte de război informatic cu Statele Unite - raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China se pregăteşte de război informatic cu Statele Unite - raport
China se pregăteşte de război informatic cu Statele Unite - raport

Guvernul chinez îşi extinde operaţiunile de colectare de date sensibile americane pentru a demara un război informatic, potrivit unui raport american independent, informează Wall Street Journal.

Pekinul pare să dea prioritate acestui tip de război informatic pentru a creea viitoare conflicte, perturbând fişierele electronice ale Pentagonului, mijloacele de comunicare americane şi modificând datele criptate.

Potrivit unui raport al unei comisii consultative a Congresului, între hackerii chinezi şi guvernul de la Pekin există o legătură. Documentul nu a putut însă să demonstreze acest lucru.

Comisia a folosit exemplul unei companii americane care, la scurt timp după ce s-a stabilit în China, a fost atactă de hackeri. Timp de mai multe zile, date din reţeaua companiei au fost transmise spre mai multe computere atât în China, cât şi în Statele Unite, iar piraţii vizau un anumit tip de date. IP-ul de la care a fost atacată de mai multe ori baza de date este o adresă din China.

Studiul comisiei relevă că atfel de atacuri cibernetice de o asemenea complexitate sunt imposibil de efectuat, dacă hackerii nu dispun de susţinerea statului.

Departmentul de Stat american a declarat că armata chineză dispune de unităţi specializate în atacuri informatice

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite