Taiwan ţine să cumpăre 66 de avioane militare F-16 de la Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei taiwaneze, Yu Sy-tue, Taiwanul continuă să insiste pentru încheierea unui acord de achiziţionare de avioane de vânătoare F-16 în timpul unei întruniri anuale pe probleme de apărare cu oficialii americani, transmite Oregon Live.

Declaraţia forţelor armate taiwaneze survine în contextul în care preşedintele taiuwanez Ma Ying-jeou încearcă să menţină la nivel înalt capacităţile de apărare ale Taiwanului în faţa Chinei rivale, îmbunătăţind relaţiile cu Beijingul.

  • Taiwanul şi China continentală s-au separat în 1949 în urma unui război civil câştigat de forţele comuniste, iar regimul de la Beijing continuă să considere insula parte a teritoriului chinez.


Taiwanul va face presiuni asupra Washingtonului pentru acceptarea de către oficialii americani în timpul Conferinţei SUA-Taiwan pentru industria apărării, care începe luni, a planului de procurare a 66 de avioane cu reacţie F-16, a anunţat Yu Sy-tue.

  • SUA sunt cel mai mare furnizor de arme al Taiwanului. China se opune trimiterii de arme către Taiwan şi susţine că astfel de gesturi afectează relaţiile dintre Beijing şi Washington.
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite