Osama ben Laden a ameninţat Statele Unite cu un război de lungă durată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Al-Qaida Osama ben Laden a ameninţat Statele Unite cu un război de lungă durată şi apoi l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama că a plantat seminţele pentru "răzbunare şi ură" faţă de Statele Unite în lumea musulmană, relatează Reuters.

"Obama şi administraţia sa au plantat seminţele pentru ură şi răzbunare împotriva Americii", a declarat liderul terorist într-o înregistrare audio difuzată miercuri de postul de televiziune Al-Jazeera. Potrivit AFP, el a oferit ca exemplu ofensiva lansată de armata pakistaneză în valea Swat. "Numărul acestor seminţe este echivalent cu cel al celor care au suferit şi al celor care s-au refugiat din valea Swat", a adăugat el, potrivit NewsIn.

Ben Laden a subliniat că Obama îi calcă pe urme predecesorului său George W. Bush şi i-a avertizat pe americani să fie pregătiţi pentru consecinţele politicilor Casei Albe. "Obama îi calcă pe urme predecesorului său în politica sa de ostilitate faţă de musulmani (...) El pune astfel bazele unor războaie de lungă durată", a spus ben Laden, citat de AFP.

"Poporul american să fie pregătit să culeagă roadele a ceea ce a fost semănat de liderii de la Casa Albă în anii şi deceniile următoare"
, a afirmat el.

Barack Obama a ajuns miercuri în Arabia Saudită, iar joi va merge în Egipt, unde va susţine un discurs adresat musulmanilor.

Şi Ayman al-Zawahiri, adjunctul lui Osama ben Laden, le-a cerut egiptenilor să respingă vizita lui Barack Obama la Cairo şi l-a numit "criminal" pe liderul american. Într-un mesaj reprodus de centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, Zawahiri a spus că liderul american le-a adresat deja un mesaj clar musulmanilor prin politica americană în Orientul Mijlociu şi războaiele din Afganistan şi Irak. "Mesajele sale sângeroase au fost receptionate şi sunt în continuare recepţionate de musulmani, ele nu vor putea fi mascate de operaţiuni de PR sau de vizite ridicole şi cuvinte elegante", a subliniat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite