Start la înscrierile pentru masterat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Start la înscrierile pentru masterat
Start la înscrierile pentru masterat

De astăzi, tinerii se pot înscrie la masteratele Universităţii „1 Decembrie“ din Alba Iulia. Universitatea din Alba Iulia are disponibile 180 de locuri subvenţionate şi 1.250 de locuri cu taxă.

Începând de astăzi şi până în 20 septembrie, tinerii care doresc să îşi continue studiile postuniversitare se pot înscrie la unul dintre domeniile de master propuse de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Pentru absolvenţii care au terminat studiile colegiilor universitare de trei ani (sistem Bologna) sunt disponibile 180 de locuri subvenţionate la diferite domenii de master şi 575 de locuri cu taxă.
Sunt libere şi două locuri subvenţionate pentru absolvenţii din Republica Moldova. „Doar pentru locurile subvenţionate va fi organizat un interviu. Cei care se înscriu la locurile cu taxă vor fi admişi doar pe bază de dosar”, a explicat prorectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Lucia Căbulea.

Fără locuri subvenţionate la absolvenţii de patru ani

La Facultatea de Istorie şi Filologie vor fi organizate şapte masterate. Cele mai multe locuri subvenţionate sunt la domeniul „Limbă şi comunicare în administrarea afacerilor”, care este organizat în limba engleză şi unde sunt disponibile şi 22 de locuri cu taxă. La masterul „Auditul şi controlul agenţilor economici”, organizat de Facultatea de Ştiinţe, sunt 35 de locuri subvenţionate şi 50 de locuri cu taxă.
Facultatea de Teologie Ortodoxă organizează, de asemenea, două cursuri de master: Teologie comparată şi Consiliere pastorală. La fiecare dintre acestea sunt câte 10 locuri fără taxă.
Pentru cei care au terminat studiile universitare pe Legea 84 din 1994, respectiv au terminat facultăţi de patru ani, Universitatea din Alba Iulia nu sunt locuri subvenţionate la domeniile de materat.
Universitatea albaiuliană pune la dispoziţia acestora doar 680 de locuri cu taxă. „Singura noutate din acest an este domeniul de management educaţional pentru care am primit acreditare. La o parte dintre domeniile de master pentru absolvenţii facultăţilor de patru ani am renunţat deoarece numărul celor care termină studiile în acest sistem este în scădere”, a completat prorectorul Lucia Căbulea.  Studiile de masterat se întind pe o perioadă de trei sau patru semestre. Costurile pentru un semestru sunt cuprinse între 900 şi 1.250 de lei. Pe lângă masterat, Universitatea „1 Decembrie 1918” organizează şi cursuri post universitare pe durata a două semestre. În acest caz, costul unui semestru de studiu este de 1.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite