Start la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

zi au participat 80 de copii, ieri dimineaţă au rămas doar 32. Dintre ei, principalul selecţioner Emeric Ienei a ales doar patru, plus o rezervă. Cei cinci tineri fotbalişti vor participa la

zi au participat 80 de copii, ieri dimineaţă au rămas doar 32. Dintre ei, principalul selecţioner Emeric Ienei a ales doar patru, plus o rezervă. Cei cinci tineri fotbalişti vor participa la selecţia finală de la Craiova.
Startul selecţiei pentru şcoala de Fotbal "Gică Popescu" s-a dat anul acesta la Timişoara. Vor urma oraşele Cluj, Iaşi, Galaţi şi Braşov, timp de opt săptămâni. În total, vor fi aleşi 30 de copii cu vârstele între 12 şi 15 ani, care vor intra într-un cantonament de o săptămână la Craiova, în perioada 28 august-4 septembrie. La final vor fi anunţaţi cei mai buni 11 jucători, care vor urma, timp de un an, cursurile şcolii de Fotbal "Gică Popescu". "Căpitanul" va fi răsplătit cu un stagiu de pregătire la clubul internaţional PSV Eindhoven. Câştigătorul stagiului pentru anul acesta este Flavius Pop. Selecţiile de la Timişoara au fost supervizate de încă doi antrenori, pe lângă Emeric Ienei: Cornel Drăguşin şi Cornel Jurcă. La întâlnirea cu micii fotbalişti au venit fostul căpitan al echipei naţionale, Gică Popescu, şi fostul internaţional rus Valeri Karpin.

"Toţi puteţi ajunge un Hagi"
Selecţiile din acest weekend i-au pus în dificultate pe antrenori. "Aş fi luat mult mai mulţi copii de la Timişoara. Toţi sunt foarte talentaţi, mai ales cei care au rămas în ultima zi. Din păcate, avem un număr limitat de locuri", a spus celebrul antrenor Emeric Ienei. De altfel, el i-a încurajat pe toţi să nu renunţe la antrenamente şi la speranţă: "Toţi puteţi ajunge un Hagi, dar trebuie să vă găsiţi propriul vostru drum". Criteriile principale de selecţie după care s-au orientat antrenorii sunt talentul nativ şi fizicul copiilor. Emeric Ienei spune că a privit şi spre tribune, unde erau părinţii copiilor, pentru a-şi face o idee despre moştenirea genetică a tinerilor fotbalişti. "A mai contat şi caracterul jucătorilor, care trebuie să aibă spirit de luptător şi de învingător", a mai spus antrenorul.

Câştigătorii de la Timişoara
La finalul celor două zile de probe au fost aleşi cei cinci care vor participa la cantonamentul de la Craiova. Unii dintre ei au venit cu părinţii, chiar şi din alte judeţe, pentru a avea această şansă. Cei cinci finalişti de la Timişoara sunt: Florin Vereşteanu, Bogdan Moroşan, Eusebiu Neamţu, Paul Andrei Chiu şi rezerva Sebastian Onuţ, care a venit tocmai de la Oradea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite