Drumul de pe dealul Stârmina va fi reabilitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul de pe dealul Stârmina va fi reabilitat
Drumul de pe dealul Stârmina va fi reabilitat

De luni, circulaţia va fi deviată pe ruta ocolitoare Hinova-Scăpu-Devesel

După aproape un an şi jumătate, timp în care lucrările de modernizare a Drumului Naţional 56 A, pe dealul Stârmina, au fost întrerupte din cauza lipsei fondurilor, prefectul Ion Mîţu, a anunţat că reabilitarea acestei artere va fi reluată luni, 24 august.
În acest sens, au fost alocate 400.000 de euro, bani din care va fi modernizată şi ruta ocolitoare. Reabilitarea are termen de finalizare luna august 2011.

Şi şoseaua ocolitoare va fi asfaltată


Începând de luni, pentru câteva zile, traficul va fi deviat pe ruta Hinova-Scăpu-Devesel. Din păcate, nici acest tronson nu este într-o stare bună, fiind distrus de autoturismele de mare tonaj. Pentru ca şoferii să nu aibă de suferit şi circulaţia să nu fie anevoioasă, prefectul a dispus ca asfaltarea rutei ocolitoare să se realizeze înaintea închiderii DN 56 A, pentru a oferi condiţii normale de desfăşurare a traficului auto. „Am convenit cu societatea care execută lucrările să nu întrerupă pe o perioadă îndelungată circulaţia pe dealul Stârmina. Totuşi, având în vedere complexitatea lucrărilor, este posibil ca timp de câteva zile traficul să fie deviat pe ruta Hinova - Devesel - Scăpău. Acest tronson de drum va fi totuşi asfaltat pentru a oferi condiţiile bune şoferilor care tranzitează zona“, a mai declarat Ion Mîţu.
Începând cu 2007, au existat mai multe încercări de reabilitare a drumului pe dealul Stârmina, dar lucrările au fost abandonate, din cauza lipsei banilor. „Ne propunem ca lucrările efectuate să fie de calitate. Nu vrem să se strice la anul ce reparăm acum. Sunt peste 30.000 de mehedinţeni care locuiesc în partea de sud a judeţului şi aşteaptă de ani buni să poată circula în condiţii decente, de acasă la Drobeta Turnu Severin şi invers“, a declarat prefectul Ion Mîţu. Oamenii sunt încântaţi de iniţiativa autorităţilor şi aşteaptă punerea ei în practică.
„Mă bucur să aud că acest tronson de drum va fi reabilitat. Pur şi simplu ne-am săturat de rute ocolitoare, drumuri nenorocite şi zeci de semafoare“, susţine Claudiu Cioară, un şofer de 32 de ani, care face curse zilnice Severin - Vânju Mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite