VIDEO "Star Trek" la frontiera României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camere de termoviziune, cele mai noi dotări pentru Schengen
Camere de termoviziune, cele mai noi dotări pentru Schengen

Viitoarea graniţă externă a Spaţiului Schengen, din 27 martie 2011, este deja „securizată” cu dotări de ultima generaţie.

Zeci de maşini de teren dotate cu aparatură de supraveghere cu termoviziune, nave maritime de patrulare, dispozitive de detectare a bătăii inimii, sunt doar câteva din noile dotări ale Poliţiei de Frontieră Române, achiziţionate pentru aderarea la Schengen. Astfel, oricât de bine s-ar ascunde, infractorii sunt prinşi în doar câteva secunde.

Poliţiştii de frontieră sperie infractorii cu termoviziunea
Autospecialele de supraveghere cu termoviziune sunt printre cele mai scumpe achiziţii ale Poliţiei de Frontieră, exceptând navele maritime. Un singur autorurism de teren marca Land Rover model Discovery 4, costă aproape 180.000 de euro. Pe acest tip de autovehicul sunt montate: o cameră de termoviziune funcţională în orice condiţii meteorologice, o cameră de vedere color pe timp de zi, un telemetru laser şi un GPS profesional. Aparatura poate detecta de la şase kilometri orice mişcare suspectă, iar de la doi kilometri poate recunoaşte ţinta.

Inima îi dă de gol pe cei care vor să treacă graniţa ilegal
Folosit în special pentru prinderea migranţilor ilegali care se ascund în maşini, dispozitivul care „simte” bătăile a inimii este unul dintre cele mai precise instrumente de detectare de la Frontieră.  Aparatul a „găsit” deja, anul acesta, aproape 50 de migranţi afgani, între care 15 copii, ascunşi într-o cisternă, care încercau să treagă graniţa pe la Punctul de Frontieră Vărşand, din judeţul Arad. Şoferul a declarat că transportă oţet fabricat în Grecia, pentru o firmă din Italia.

Achiziţii de peste 160 de milioane de euro
De la începutul acestui an, Poliţia de Frontieră a derulat 97 de contracte din fonduri europene nerambursabile, prin Facilitatea Schengen, în valoare totală de aproximativ 160 de milioane de auro, prin care a cumpărat 1.337 de autovehicule, 29 de nave şi echipamente specifice controlului frontierei. Dotările, pe care state deja membre ale spaţiului Schengen încă nu le au, sunt de ultimă generaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite