Stăpânii aerului, în concurs pe Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de participanţi au făcut tumbe în aer şi i-au lăsat pe privitori cu gura căscată, la Festivalul Aerociudaţilor. Schiori, parapantişti şi practicanţi ai sporturilor extreme şi-au dat întâlnire la cea de-a şasea ediţie a evenimentului.

În Parâng a avut loc, în acest sfârşit de săptămână, Festivalul Aerociudaţilor şi XParâng, evenimente destinate parapantiştilor, schiorilor şi pasionaţilor de sporturi extreme. Organizatorii evenimentului, care a ajuns la cea de-a şasea ediţie consecutivă, au fost Şcoala de zbor “Visul Imaginaţiei” din Petroşani şi Vila Parâng.

Peste 100 de pasionaţi ai sporturilor aerului, dar şi schiori din judeţele Iaşi, Bacău, Braşov, Sibiu, Timiş, Gorj,  Caraş-Severin şi Hunedoara s-au întrecut într-o competiţie-carnaval menită să îi “dezmorţească” pe parapantişti, dar şi pe amatorii de sport extrem. Deschiderea evenimentelor a avut loc sâmbătă, iar după-amiaza au fost organizate întreceri de coborâre pe pârtie cu obiecte improvizate: ligheane, placaje sau căzi. Serile au fost condimentate cu muzică şi dans.

Cupa Aerociudaţilor a cuprins trei probe, printre care costumaţie, “paraschi” şi dans acrobatic în aer. De asemenea, pentru practicanţii snowboard-ului au fost pregătite mai multe trambuline, iar concursul a cuprins şi o coborâre periculoasă de la 2.000 de metri, din Parângul Mic.

Inspiraţie franceză

Festivalul Aerociudaţilor este versiunea autohtonă a Coupe Icare - Saint Hilaire, din Franţa, care este organizat anual, în luna septembrie, când condiţiile meteo sunt excelente pentru practicarea sporturilor aerului. “Nu este vorba despre un concurs în sine, ci mai degrabă despre un carnaval, în timpul căruia toată lumea încearcă să se distreze.

Anul acesta, vremea nu a fost tocmai bună: a nins, a fost ceaţă, iar vântul a bătut cu 12m/ secundă. Totuşi, în fiecare an, în prima sau a doua săptămână din luna martie, pasionaţii nu lipsesc de la acest eveniment”, a declarat Claudiu Duşa, unul dintre “veteranii” aero-ciudaţilor.

Şi porcii zboară

La ediţia de anul trecut a Festivalului Aerociudaţilor, un concurent a zburat cu parapanta ţinând în braţe un porc viu. Tânărul a vrut să demonstreze că expresia “când o zbura porcul” e adevărată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite