Stănişoară: Lipsesc pistoale, pistoale-mitralieră şi o puşcă-mitralieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat astăzi că în urma anchetei privind armele furate din depozitul de armament din comuna ilfoveană Ciorogârla, aproximativ 17 persoane găsite responsabile de incident au fost eliberate din funcţie, printre care şi şeful Statului major al forţelor aeriene. Potrivit lui Stănişoară, au fost furate arme, nu şi muniţie.

"Vă confirm faptul că de la Ciorogârla lipseşte un număr de arme, dar nu a fost sustrasă niciun fel de muniţie. Rezultă că este puţin probabil ca armele să fie şi folosite. Lipsesc pistoale, pistoale-mitralieră şi o puşcă mitralieră", a declarat ministrul.

Acesta a precizat ca "nu vă putem oferi anumite detalii pentru că este în curs o anchetă a Parchetului Militar".

Stănişoară a adaugat că a dispus formarea unei comisii de anchetă care a sesizat "nereguli la serviciul de pază, lipsa majoră de fermitate în exercitarea atribuţiilor de conducere".

Prin urmare, au fost luate măsuri administrative prin eliberarea din funcţie a aproximativ 17 persoane, de la cei doi caporali care erau de serviciu la momentul producerii incidentului, până la şeful statului major al forţelor aeriene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite