Stănculescu, de la păcănele în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănculescu, de la păcănele în arest
Stănculescu, de la păcănele în arest

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu trebuie să se întoarcă la penitenciar şi să execute pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru omor calificat primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Decizia a fost luată ieri de Curtea Militară de Apel Bucureşti.

Generalul Mihai Chiţac, condamnat tot la 15 ani de închisoare în acelaşi dosar, a fost eliberat provizoriu, ieri, pentru o perioadă de trei luni, din motive medicale, din Penitenciarul Jilava.

Stănculescu a fost dus aseară la Penitenciarul Rahova, întrucât medicii Spitalul Militar Central (SMC) - unde se internase joi - au decis că acesta poate fi tratat şi în spitalele din sistemul penitenciar. Conform MApN, starea de sănătate a lui Stănculescu impune menţinerea acestuia sub observaţia medicilor. Fostul general ar avea des pusee de tensiune.

„Probabil s-au dat nişte telefoane“

„Decizia de încarcerare este suprinzătoare, probabil s-au dat nişte telefoane din spatele uşilor închise”, a declarat Stănculescu.

El nu crede că filmul cu camera ascunsă în care el juca „la păcănele” i-a influenţat pe magistraţii care au decis reîncarcerarea sa. „Eu am fumat şi în închisoare, e un drept pe care îl am. Am băut cafea şi în închisoare”, a declarat Stănculescu despre mult mediatizatele sale vicii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite