Stănculescu, judecat de ziua lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii generali Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac vor afla pe data de 26 ianuarie 2009 – ziua în care fostul dictator Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 91 de ani – dacă judecătorii admit contestaţia în anulare formulată de cei doi.

Magistraţii au amânat ieri solicitările de anulare a sentinţelor lui Chiţac şi Stănculescu, întrucât nu a fost redactată motivarea hotărârii prin care cei doi foşti generali au fost condamnaţi irevocabil la câte 15 ani de închisoare pentru evenimentele din 1989 de la Timişoara.

De asemenea, cei doi foşti generali au fost duşi săptămâna trecută la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării unei expertize, document în baza căruia se va decide dacă problemele de sănătate ale lui Stănculescu şi Chiţac pot fi tratate în sistem penitenciar. Expertiza medicală va fi finalizată cel mai probabil la începutul anului viitor.

Mihai Chiţac şi Athanasie Stănculescu sunt încarceraţi la Spitalul Penitenciarului Jilava, după ce au fost condamnaţi pentru omor deosebit de grav. Cei doi au fost degradaţi, fiind scoşi din evidenţele militare.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite