Stănculescu se întoarce în puşcărie, Chiţac nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănculescu se întoarce în puşcărie, Chiţac nu
Stănculescu se întoarce în puşcărie, Chiţac nu

Curtea Militară de Apel a decis ca fostul general Victor Stănculescu să se reîntoarcă în detenţie. Recursul procurorilor împotriva întreruperii executării pedepsei lui Stănculescu, pe o perioadă de 1 an, a fost admis de instanţă. Hotărârea este definitivă.

Mai citeşte şi:


Pe de altă parte, decizia Curţii Militare de Apel a fost diferită în ceea ce îl priveşte pe fostul general Mihai Chiţac. Aceasta va rămâne în libertate timp de trei luni, pentru tratamente medicale. Chiţac a solicitat acest termen pentru a suporta două intervenţii chirurgicale.

Reamintim că la 16 octombrie 2008, magistraţii Înatei Curţi, au respins cererea avocaţilor de achitare a celor doi generali în rezervă şi casarea sentinţei din aprilie 2007. În urma unei expertize medico-legale, legiştii stabilesc faptul că generalul Stănculescu suferă de 10 boli grave, printre care şi leucemie.

Cei doi generali sunt condamnaţi la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost acuzaţi că ar fi ordonat împuşcarea revoluţionarilor de la Timişoara în decembrie 1989.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite