Stagiunea debutează cu un musical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stagiunea debutează cu un musical
Stagiunea debutează cu un musical

Duminică seara, la Teatrul Municipal din Baia Mare, are loc premiera piesei „Îndrăgostiţii din Ancona“. Musicalul se joacă în Ungaria cu succes de aproape 20 de ani, în aceeaşi sală de teatru.

Iubitorii de teatru vor putea vedea duminică, pe scena Municipalului, premiera piesei „Îndrăgostiţii din Ancona“. Spectacolul va începe la ora 19.00 şi este regizat de Andrei Mihalache, directorul şi regizorul Teatrului din Satu Mare.
În distribuţie vor putea fi văzuţi Valeriu Doran, Gabriela Chirilă, Aurora Prodan şi mulţi alţii. Scenografia este semnată de Mihai Vălu, iar coregrafia de Rodica Dunca. „Piesa este un vodevil la care se va râde. Suntem curioşi şi noi cum o să reacţioneze publicul, pentru că în Ungaria se joacă cu succes de 20 de ani la acelaşi teatru“, a spus Nicoale Weisz, directorul artistic al Teatrului Municipal. El a mai arătat că toate piesele muzicale din spectacol sunt şlagăre internaţionale de mare succes şi au texte adaptate la subiectul piesei.

Piese una şi una

Specatacolul durează două ore şi jumătate şi preţul unui bilet la premieră este de 21 de lei, iar după premieră, costul este la jumătate, adică 10,5 lei. Elevii şi studenţii au reducere de 50% atât la premieră, cât şi la celelalte spectacole, iar pensionarii au intrarea gratuită, însă, după premieră. Următoarea piesă ce va fi pusă în scenă la Teatrul Municipal este „D-ale carnavalului“, după I.L.Caragiale.
Claudiu Pintican este cel care va regiza acest spectacol şi repetiţiile vor dura cel mult şase săptămâni, după cum a mai spus Weisz. Următoarea piesă la care vor putea merge băimărenii este „Frumoasa lume nebună“, după Anthony Nielsen, însă titlul este provizoriu, după cum a precizat Weisz.

Regizor de la Cluj

El a mai arătat că regizorul va fi Radu Mureşan, un clujean care s-a afirmat în ultimii doi ani, iar în acest an are două piese selectate pentru Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, ce va avea loc în noiembrie.
Piesa, mai spune directorul artisitc, se joacă cu succes la Chicago, în Australia şi în Anglia. „Proorocul Ilie“, o piesă contemporană poloneză după Tadeusz Slobdzianek, va fi montată în această stagiune pe scena băimăreană de către regizorul Szabo K. Istvan.
„Este o piesă despre prostia omenească, ce nu intră niciodată în criză“, a mai arătat Weisz. Un alt proiect ce va încheia stagiunea 2009 - 2010 este piesa „Variaţiuni enigmatice“, regizată de Horaţiu Apan, piesa aparţinând unui dramaturg francez contemporan, Eric Emmanuel Schmidt.
Băimărenii sunt aşteptaţi, aşadar, începând de duminică la  o serie de spectacole ce se anunţă a fi amuzante şi captivante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite