Severin: Stadionul din Severin, o arenă de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost montate 22.000 de scaune alb-albastre, iar suprafaţa de joc arată impecabil

Ploile abundente căzute în ultimele zile asupra municipiului au dus la îngreunarea desfăşurării lucrărilor de reabilitare şi amenajare a corpului administrativ, tribunei oficiale şi a porţilor de acces de la Stadionul Municipal. Pentru a recupera timpul pierdut, constructorii muncesc zi-lumină, dar şi sâmbăta şi duminica, autorităţile municipiului dorind ca lucrările să fie finalizate cât mai repede şi cât mai bine, în vederea disputării meciului de inaugurare dintre Universitatea Craiova şi Dinamo Bucureşti. „Chiar dacă la ora actuală nu a fost stabilită data exactă când va avea loc meciul, noi vrem ca lucrările să fie urgentate şi să fie gata cât mai repede“, susţine primarul municipiului, Constantin Gherghe.
Până la ora disputării meciului amical, stadionul va fi dotat şi cu tabelă de marcaj electronică, urmând ca în primăvară să fie utilat şi cu instalaţie de nocturnă.

Cel mai modern stadion din ţară


La ora actuală, suprafaţa de joc arată ireproşabil, gazonul fiind unul dintre cele mai moderne din ţară, pista de atletism arată şi ea impecabil, iar tribunele au fost îmbrăcate în alb-albastru.
„Au fost montate 22.000 de scaune vopsite în alb-albastru, iar imaginea este una cu adevărat modernă. Mai este de lucru la porţile de acces şi la corpul administrativ, asta din cauza ploilor care au încetinit cumva desfăşurarea lucrărilor. Oricum, constructorul ne dă asigurări că totul va fi gata la timp, astfel încât meciul de inaugurare să se desfăşoare atunci când cele două echipe vor găsi o fereastră în programul lor“, a mai declarat edilul-şef al Severinului. Întregul proiect de reabilitare a Stadionului Municipal se ridică la suma de 4,5 milioane de euro, lucrările fiind demarate în luna mai a acestui an.

Meciul de inaugurare a fost amânat


Iniţial, meciul de inaugurare a noului stadion trebuia să se desfăşoare duminică, 15 noiembrie, între Dinamo şi Craiova, însă acesta a fost amânat ca urmare a programului destul de încărcat al celor două echipe. Craiova va da piept în Cupa României cu CFR Cluj, miercuri, 18 noiembrie, urmând ca luni să susţină meciul din campionat cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Până atunci însă, cinci jucători olteni sunt convocaţi la naţionala de tineret.
De cealaltă parte, Dinamo este şi ea angrenată pe trei fronturi, respectiv campionat, Cupa României şi Europa League. După ultimele zvonuri, cel mai probabil, meciul de inaugurare a noii arene va avea loc pe data de 1 sau 2 decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite