Spulberaţi pe „zebră“ de fostul prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Platon (50 de ani) a lovit vineri seară pe trecerea de pietoni o femeie de 32 de ani, Ioana Jakab, şi pe bebeluşul acesteia, de aproximativ 3 luni. Copilul a murit ieri la spital.

Femeia traversa pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din Cluj-Napoca. „Am auzit plânsete iniţial. Femeia nu se putea ridica şi striga «copilaşul meu... viaţa mea». O altă mămică îi ţinea bebeluşul în braţe", a spus unul dintre martori, o mamă care îşi plimba copilul pe malul Someşului.

Bebeluşul a fost operat sâmbătă, dar a decedat, ieri, în jurul orei 16.00. Ioana Jakab a fost internată la Clinica de Ortopedie, cu fractură deschisă la gamba dreaptă şi fracturi multiple la restul piciorului drept.

Călin Platon, fost prefect şi subprefect în anii 2008-2009, e cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. El avea permisul suspendat, iar dovada înlocuitoare era expirată. „S-a constatat că şoferul avea dovada expirată şi este cercetat şi pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", a declarat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj.

„Voi plăti în faţa legii şi a lui Dumnezeu"

Călin Platon a comentat cele petrecute printr-un SMS trimis reporterului „Adevărul". „Regret nespus ce s-a întâmplat. Nu mă disculp şi voi plăti în faţa legii şi a lui Dumnezeu. Îmi pare rău, încă nu sunt în stare să vorbesc", a scris el. (a contribuit Bianca Pădurean)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite