Stănişoară: Sporurile pentru militari vor fi plătite din nou din iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat astăzi, la încheierea dezbaterii moţiunii simple depuse de opoziţie pe tema Armatei, că reluarea plăţilor sporurilor militarilor va avea loc din iulie, informează NewsIn. El a precizat că acestea au fost doar amânate, şi nu anulate.

"Acele sporuri au fost amânate şi să vă spun că începând cu luna iulie le vom plăti, ca să staţi liniştiţi", a afirmat Stănişoară.

Băsescu a făcut duminică, în şedinţa extraordinară de Guvern, o serie de recomandări unor miniştri, a avertizat că programul de investiţii pentru anul 2009 este în pericol şi a atenţionat Guvernul să se încadreze în fondul de salarii.

Băsescu a solicitat Ministerului de Finanţe, cu referire la salariile mici ale militarilor români din teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, să analizeze posibilitatea de a plăti acestora sporurile care au fost amânate."Un militar cu contract primea circa1.200 lei.

S-au anulat nu ştiu ce sporuri, acum primesc 1.000 lei. Familiile lor, celor din Afganistan, Irak, trăiesc din acel salariu. Am rugămintea ca Ministerul de Finanţe să analizeze posibilitatea ca din iulie, măcar militarilor cu contract şi subofiţerilor, să li se dea acele sporuri care au fost amânate la plată, pentru că nu s-a anulat legea. Cu cât o să întârziaţi mai mult, cu atât se va strânge o sumă mai mare" a spus Băsescu.

El a a atras atenţia că nu există nicio contradicţie când îi atenţionează între nedepăşirea fondului de salarii şi situaţia specială a militarilor din teatrele de operaţii. "Ei sunt singura structură care nu poate face gevă, este structura tăcută, care trebuie să tacă şi să înghită, dar n-avem dreptul să nu gândim omeneşte" a adăugat preşedintele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite