Sportivii amatori îşi vânează terenurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii sunt nevoiţi să se programeze cu săptămâni înainte, pentru o miuţă cu prietenii Tot mai mulţi ieşeni vor să scape de kilograme şi de stres, prin mişcare. Există însă

Ieşenii sunt nevoiţi să se programeze cu săptămâni înainte, pentru o miuţă cu prietenii

Tot mai mulţi ieşeni vor să scape de kilograme şi de stres, prin mişcare. Există însă doar şase terenuri de mini-fotbal la 300.000 de locuitori.

Pentru "a prinde" un teren de mini-fotbal sau de tenis la orele după-amiezii sau seara, oamenii sunt nevoiţi să îşi facă programare chiar cu o săptămănă înainte.

"Cei mai mulţi vin seara, după ora 18, atunci când tariful este de 100 de lei/ora. Majoritatea locurilor sunt închiriate din vreme", a spus Florin Murariu, administratorul bazei sportive de la Universitatea Agronomică.

Fotbal "pe ciupite"

Ieşenii mai au la dispoziţie doar patru alte terenuri sintetice: unul în spatele căminului T19 din Tudor Vladimirescu, unul lângă Universitatea "Petre Andrei", sau pe cel Copou, din spatele Facultăţii de Sport.

Un alt teren, construit recent, este situat vizavi de Siraj. Toate beneficiază de nocturnă, iar tarifele variază între 80 şi 100 de lei pe oră. "Caut de jumătate de an un teren sintetic unde joc cu prietenii fotbal săptămânal.

Administratorii de terenuri sintetice nu închiriază însă pentru o perioadă lungă de timp, aşa că mai <> câte o oră între alte programări", ne-a mărturisit Ionuţ Andrei, un ieşean pasionat de fotbal.

Şapte terenuri de tenis sacrificate dintr-un foc

Nici amatorii de tenis de câmp nu sunt scutiţi de stres atunci când caută un teren. În Iaşi există în jur de 25 de terenuri de zgură.

"Şapte terenuri au fost desfiinţate de curând la C.U.G. unde s-a ridicat magazinul Selgros. Este greu să găseşti un teren liber pe seară", spune instructorul de tenis Vasile Chihaia. Tarifele variază între 20-30 lei/ora.

Sălile de sport - soluţia de avarie

Dacă vremea nu este bună, amatorii de sport se refugiază prin sălile de sport ale liceelor sau facultăţilor din Iaşi. Jucătorii frecventează mai ales sălile nou-construite, cum ar fi cea din complexul Tudor Vladimirescu.

Preţurile sunt însă piperate, o oră ajungând la peste 60 de lei. O altă sală bine dotată este cea de la Liceul cu Program Sportiv, cu tarife asemănătoare. Şi la sălile de sport obţinerea unei programări la o oră convenabilă este considerată un mare noroc.

Caut de jumătate de an un teren sintetic, unde să joc fotbal săptămânal. Administratorii nu închiriază însă pentru perioade aşa de lungi
Ionuţ Andrei, microbist

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite