Pacientul Spitalului Poiana Mare, consultat la Calafat înainte de a muri!!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul Spitalului Poiana Mare, consultat la Calafat înainte de a muri!!
Pacientul Spitalului Poiana Mare, consultat la Calafat înainte de a muri!!

Pacientul Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, care a murit, luni, la Spitalul Calafat, după ce s-a otrăvit cu o substanţă, fusese adus cu câteva ore înainte la aceeaşi unitate pentru o radiografie pulmonară, medicii spunând că bărbatul a înghiţit substanţa toxică după acest consult.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Municipal din Calafat, Mihail Litră, pacientul, Viorel Coşereanu, în vârstă de 42 ani, a fost adus, luni, la spital, în jurul orei 14.30, medicii de la Poiana Mare solicitând printr-o foaie de observaţie ca bărbatul să fie consultat la plămâni.

"Pacientul a fost trimis de la Poiana Mare cu o foaie de observaţie prin care ni se solicita un consult la plămâni întrucât avea afecţiuni pulmonare mai vechi. Bolnavul a fost consultat şi i s-a făcut o radiografie la plămâni, i s-a prescris un tratament, după care a fost trimis din nou la Spitalul Poiana Mare", a declarat Mihail Litră.

Viorel Coşereanu a ajuns din nou la Spitalul Municipal din Calafat, după trei ore, însă prea târziu pentru ca medicii să mai poată face ceva pentru a-i salva viaţa.

"Bolnavul era în comă şi avea simptomele unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută. În câteva minute, după ce medicii au făcut toate eforturile să-l salveze, bolnavul a decedat", a precizat Litră.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului din Calafat a spus că bărbatul a înghiţit substanţa toxică după ce a fost adus prima dată la unitatea medicală.

"La necropsie s-au găsit 800 de mililitri de substanţă organofosforică în organismul pacientului. Cert este că atunci când a venit prima dată el nu înghiţise substanţa, ci după, pentru că medicii ar fi observat acest lucru", a declarat Mihail Litră.

Potrivit raportului preliminar al medicilor legişti, pacientul spitalului de neuropsihiatrie din Poiana Mare a murit din cauza unei "intoxicaţii cu substanţă organofosforică".

Poliţiştii din Calafat au început o anchetă în acest caz, fiind întocmit dosar penal pentru "moarte suspectă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite