Şeful spălătoriei Spitalului Judeţean, în audienţă la prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul susţine că angajaţii spitalului nu schimbă lenjeria la timp

La nici 24 de ore de la dezvăluirile făcute de prefectul judeţului Mehedinţi, cu privire la dedesubturile contractului încheiat între Spitalul Judeţean Severin şi firma care se ocupă cu spălarea lenjeriei, patronul acestei societăţi comerciale s-a prezentat, ieri, în audienţă la prefect. În ciuda faptului că organele de control au descoperit o cantitate foarte mare de lenjerie spălată, în mod nejustificat, administratorul societăţii reclamă faptul că angajaţii spitalului încalcă actul medical prin neschimbarea lenjeriei la timp.
„Am venit pentru a-mi face cunoscut punctul de vedere, referitor la respectarea actului medical în spital, legat de spălătorie, în sensul că nu se schimbă rufele atunci când trebuie, bolnavii se ţin pe rufe murdare, din dorinţa de a se face economie. Consider că economia se face prin încălcarea actelor normative şi a legii. În fiecare zi se aduc rufele, dar vin foarte murdare, ceea ce dovedeşte faptul că nu au venit după două sau trei zile. Aştept reacţia prefectului“, a declarat Victor Iordache, administratorul firmei de spălătorie. Întrebat fiind de prefectul Ion Mîţu cum se spală 37 tone de  rufe în spălătorie, administratorul a răspuns: „Nu există niciun act normativ care să stipuleze cât se spală maxim. Se spune numai cât să se spele minim. Cantitatea care se spală rezultă din frecvenţa schimbării rufelor şi greutatea cântărită“, a spus Victor Iordache.
În septembrie 2008, conducerea spitalului s-a trezit cu datorii imense şi a tăiat subvenţia, cumpărând cântare pentru fiecare secţie. Curios, câteva luni mai târziu, cifrele au scăzut brusc aproape la jumătate.

Angajaţii au refuzat presa


„În mai 2009, sunt 19,8 tone/ lună (…) Anul trecut, în iulie 36,87 tone/ lună. Diferenţa asta e pentru că noi, având situaţia financiară grea, am încercat să reducem cheltuielile cât se poate. Probabil s-au spălat mai multe rufe atunci, dar în septembrie 2008, am cumpărat şi cântare pentru fiecare secţie“, a precizat Margareta Popescu, directorul economic al Spitalului Judeţean. Actele sunt acum verificate de Corpul de control al prefecturii. Urmează un control de la Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii societăţii care a încasat banii pentru spălarea lenjeriei au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, fugind din faţa camerei de luat vederi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite