Spitalul Judeţean Argeş are conturile blocate din vina unui doctor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piteşti are conturile blocate după ce o familie a dat în judecată un medic pentru malpraxis, iar instanţa a decis ca acesta, în solidar cu angajatorul, să plătescă despăgubiri morale în valoare de 500.000 de euro.

Ma­gis­traţii au decis, prin­tr-o hotărâre definitivă, irevo­ca­bilă şi execu­to­rie, ca spitalul să achite daune mo­rale în va­loare de 500.000 de euro în cazul unui pro­ces intentat de o pacientă, Balaş Florina, medicului ginecolog So­rin Pletea.

Cazul s-a petrecut în urmă cu nouă ani, când medicul ginecolog a folosit instrumente inadecvate în cazul unei naşteri. După doi ani de la naştere, copilul a murit din cauza leziunilor.

În 2010, medicul a fost condamnat la un an şi nouă luni cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă şi i s-a interzis să îşi mai practice meseria timp de doi ani.

Conturile spitalului au fost acum blocate, iar conducerea Consiliului Judeţean susţine că este vorba despre o culpă medicală, aşadar banii trebuie achitaţi din surse proprii.

Suma reprezintă consumul de medicamente al spitalului pentru o lună de zile. În plus, vinovaţii trebuie să plătească şi cheltuielile de execuţie de 91 de mii de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite