Spitalul de Urgenţă din Tg. Mureş funcţionează la cota de avarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iar până în luna iunie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va funcţiona pe baza unor acte adiţionale încheiate pentru sumele de anul trecut, Lucian Băilă, directorul general

iar până în luna iunie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va funcţiona pe baza unor acte adiţionale încheiate pentru sumele de anul trecut, Lucian Băilă, directorul general interimar, apreciază că va fi greu să nu se înregistreze datorii.
"Vom negocia în iunie tariful pe caz cu CNAS. Sperăm într-o creştere de peste 15% a acestuia, pentru a echilibra bugetul de venituri cu cel de cheltuieli", a precizat Băilă. Pentru a reduce pe cât posibil cheltuielile lunare, conducerea spitalului a făcut apel la toţi şefii de clinici, astfel încât, în primele două luni ale lui 2006, s-au realizat reduceri de patru miliarde lunar în sectorul medicaţiei. Externalizarea altor servicii sau secţii din spital, după ce anul trecut a fost introdus un proiect-pilot în acest sens la Clinica de Dializă, este privită cu scepticism de actuala conducere. Aceasta consideră că doar serviciul de transport s-ar preta la externalizare. În ceea ce priveşte curăţenia din spitalul mare şi clinicile exterioare, conducerea are în vedere achiziţionarea unor utilaje performante. Până atunci însă, directorul Băilă aşteaptă fondurile promise de Consiliul Judeţean, pentru a utila spălătoria şi a rezolva problema apei calde din Clinica de Pneumoftiziologie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite