Spitalul "Sfântul Spiridon" consumă 12 tone de cartofi lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii internaţi la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, cel mai mare spital din Moldova, consumă lunar nu mai puţin de 12 tone de cartofi. "Am încheiat cu o firmă un contract prin

Pacienţii internaţi la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, cel mai mare spital din Moldova, consumă lunar nu mai puţin de 12 tone de cartofi.

"Am încheiat cu o firmă un contract prin care ni se vor furniza pentru următoarele luni 60 de tone de cartofi. Nu-i vom aduce toţi în spital. Dacă se strică, să se strice la ei nu la noi", a declarat Ioan Bârliba, managerul spiatalului. La capitolul carne de pui şi de vita, comanda făcută de spital este de şase ori mai mica. "Spre deosebire de cartofi, pentru carne contractul este de doar două tone", subliniază Bîrliba. Din cămara spitalului nu vor lipsi pentru perioada de iarnă nici zarzavaturile la sare şi murăturile.

"Nu ştiu ce pun ei acolo la bucătăria spitalului, dar am contractat diverse firme de legume pentru a ne aduce gogonele şi alte zarzavaturi pentru ciorbe", explică managerul. La Spitalul "Sf. Spiridon" iau zilnic masa aproximativ 1.000 de bolnavi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite