Spitalul din Orşova, operat la conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de zeci de mii de euro a fost pierdut în urma schimbării managerului

În spitalul orşovean, aproape toată aparatura medicală este nouă, atât la radiologie, în sala de operaţii, dar şi în alte secţii. Cu finanţare proprie a fost cumpărat laboratorul de analize, fără de care unitatea ar fi fost închisă. Potrivit medicului radiolog Lucian Vădăstreanu, spitalul dispune de aparate de anestezie, de un laborator, aparat pentru radiologie, laparoscop, aparat de neonatologie, toate noi. Vădăstreanu mai spune că a găsit finanţare la Consiliul Judeţean (trei miliarde de lei vechi) pentru modernizarea secţiei de Urgenţă, lucrările urmând să înceapă. 
Ministerul Sănătăţii a luat, în data de 5 mai, decizia demiterii managerului Lucian Vădăstreanu, în urma evaluării indicatorilor de performanţă.

Cheltuieli nejustificate pentru salarii


O comisie de control a DSP Mehedinţi a stabilit că directorul a depăşit nejustificat cheltuielile de personal şi costul mediu pe zi de spitalizare pentru bolnavi. Datoriile spitalului, în acest moment, se ridică la 90.000 de lei. I se impută directorului demis că a cheltuit 50.000 de lei pe salarii, bani acordaţi în baza unor ordonanţe guvernamentale. „Contractul cu ministerul s-a semnat în martie 2008. În iunie, Guvernul a dat o ordonanţă de acordare a sporurilor de 75% personalului ATI şi Urgenţă, cu aplicabilitate retroactivă. Celelalte secţii au primit şi ele sporuri. În septembrie, a apărut o nouă ordonanţă care obliga spitalul la plata unei prime de stabilitate. Valoarea acestor sporuri salariale s-a ridicat la 5 miliarde de lei vechi“, a declarat directorul demis. În aceste condiţii, s-au luat bani de la întreţinere şi cheltuieli. Potrivit lui Vădăstreanu, în condiţiile în care ministerul ar fi plătit spitalului arieratele, unitatea spitalicească ar fi ieşit anul trecut cu un profit de circa 5 miliarde de lei vechi.     Managerul demis nu a dat în judecată ministerul, aşa cum au făcut-o alţi colegi din ţară. Va respecta decizia şi va rămâne pe postul de medic radiolog în spitalul pe care l-a condus în ultimii 13 ani. „Îi urez succes colegului meu pe care-l respect şi îi doresc numai bine!“, a încheiat dr. Lucian Vădăstreanu.
În locul managerului demis, începând cu data de 6 mai, a fost numit medicul urgentolog Gheorghe Cristescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite