Cadrele din Spitalul Nr. 2, speriate de un fost pacient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele din Spitalul Nr. 2,  speriate de un fost pacient
Cadrele din Spitalul Nr. 2, speriate de un fost pacient

Agresorul a terorizat ani întregi medicii, asistentele şi bolnavii din Vâlcea

Un tânăr de 19 ani, infirmier la secţia de Psihiatrie a Spitalului Nr. 2 din Râmnicu Vâlcea, şi-a văzut moartea cu ochii după ce un fost pacient al unităţii medicale l-a înjunghiat cu un ciob de sticlă. Petre Popescu, aflat acum pe patul de spital, povesteşte întâmplarea: „Trebuia să aduc de la poartă, spre secţie, un alt bolnav, când Andrei M. (32 de ani) m-a agresat, m-a împins şi m-a făcut «agarici». După un timp, a revenit în curtea spitalului, şi m-a înjunghiat. Un coleg de serviciu m-a dus cu maşina la Urgenţă. L-am întrebat pe individ de ce m-a agresat şi mi-a spus că a făcut-o pentru că şi-a luat adidaşi noi“, a declarat infirmierul. Medicul legist Ioan Neamu a stabilit că Petre Popescu are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale.

A terorizat un spital întreg

De ani buni, bărbatul cu probleme psihice terorizează cadrele medicale din Spitalul Nr. 2, multe dintre ele fiind ameninţate cu moartea. Crescut într-un centru de plasament din Caraş Severin, se autointitulează satanist, spunându-şi „Zeul Lucifer“, are piercing în buza inferioară, unghiile date cu lac negru, poartă plete şi îi lipsesc dinţii de sus. Medicul legist Florian Ghiţă, de la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, ne-a declarat: „Mulţi angajaţi ai spitalului se simt terorizaţi de acest individ. A pătruns gol puşcă în cabinetul unui medic pneumolog. Noi am propus internarea lui obligatorie într-un centru de specialitate, dar la Tribunal a contestat decizia noastră, iar INML Bucureşti i-a dat câştig de cauză, medicii legişti de aici propunând ca el să se trateze în ambulatoriu“, a declarat medicul.

Obsesii sexuale cu asistentele de la Psihiatrie

Bărbatul este, potrivit medicilor de la Psihiatrie, extrem de periculos. Lucia Preda, medicul de la secţia Psihiatrie, ne-a spus că Andrei M. a intrat în vestiarul asistentelor, şi s-a masturbat pe halatele lor. „Pe toate halatele, pe interior, a scris «Te f...», asistentele descoperind din întâmplare trivialităţile scrise. Halatele nu au mai putut fi folosite şi au fost aruncate. Pe mine mă terorizează că vrea să mă violeze şi mă ameninţă cu  moartea“, a spus medicul.

„M-a agresat şi pe mine şi pe colegele mele. Ne urmăreşte şi în spital, dar şi pe stradă. Acum trei zile m-am întâlnit cu el în faţa unui magazin. Era cu un alt pacient. A început să ţipe la mine şi să mă tragă foarte tare de urechi. Mă dor şi acum urechile. Ne terorizează foarte tare, iar poliţia nu îi face nimic“, spune Suzana Dumitrescu, asistentă a Secţiei de Psihiatrie. Cu toate că bărbatul a demonstrat că poate băga în spital pe oricine îl calcă pe nervi, poliţia nu poate face mare lucru.  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, cms. Gabriel Ciobotoiu, a declarat: „Pentru cele 25 de zile de îngrijiri medicale acordate victimei, agresorul va fi cercetat în libertate doar pentru vătămare corporală“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite