Spitale fără farmacişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posturile rămân neocupate din cauza salariilor mai mici

Spitalul de Pediatrie şi cel de Recuperare au scos la concurs posturile de diriginţi pentru farmaciile cu circuit închis.

De mai bine de o lună Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe" nu mai are farmacist. „Noi functionăm pe vechea autorizaţie. Am scos postul la concurs şi în termen legal de 30 de zile vom organiza şi concursul. Farmacista noastră a plecat la o farmacie cu circuit deschis, unde este plătită de două ori mai bine" a declarat Carmen Gavrilaş, directorul medical al unităţii.

Spitalul de Pediatrie „Cuvioasa Parascheva" şi-a rezolvat parţial problema. „Săptămâna trecută am obţinut o nouă autorizaţie de funcţionare. Am găsit o farmacistă care a venit la noi cu jumătate de normă, cealaltă jumătate este asigurată de vechea farmacistă. Am scos postul la concurs şi aşteptăm să treacă sărbătorile. Sperăm ca la anul să găsim o farmacistă care să vină cu normă întreagă", a precizat Carmen Giuşcă, directorul medical al spitalului.

„Bolnavii nu vor fi afectaţi"

Posturile de farmacişti sunt scoase la concurs chiar şi prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Atât Spitalul de Pediatrie, cât şi Spitalul de Recuperare se luptă pentru a angaja acelaşi om. Marea piedică este însă salariul mic pe care cele două unităţi îl pot oferi. Managerii dau asigurări că pacienţii internaţi în prezent în cele două unităţi nu vor avea de suferit. În cazul în care un medicament nu se găseşte în spital, pacienţii îl procură din exterior, după care banii sunt decontaţi la externare. „La mine vine asistenta şi îmi face injecţia. Până acum nu mi s-a spus să cumpăr nimic. Dacă trebuie, am să cumpăr numai să se facă bine fata", a spus Maricica Lefter, de 27 de ani.

„Ori că dai pe medicamente, ori că dai la medici tot una e. Dacă dau pe medicamente nu mai dau la medici pentru că eu tot aceeaşi bani îi am", a spus şi Adriana Teredenchi, de 23 de ani. Şefii spitalelor spun că ar putea să externalizeze acest serviciu. „Noi tot vom scoate la concurs posturile până la ocupare. Dacă nu se ocupă vom externaliza serviciul. Legea permite acest lucru şi nu văd altă soluţie", a precizat Carmen Gavrilaş.

Salariu dublu la privaţi

Angajatul unei farmacii câştigă în mediul privat peste 2.500 lei. În unităţile spitaliceşti cu paturi veniturile unui diriginte de farmacie nu depăşesc 1.200 lei pe lună. Eliberarea autorizaţiei de funcţionare se face numai în baza diplomei de licenţă a dirigintelui de farmacie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite