Spital psihiatric transformat în hotel de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Psihiatric din Gâdinţi, judeţul Neamţ, va fi transformat de un dezvoltator imobiliar în hotel de lux. "Dorim să facem un hotel de 5 stele în care să se cazeze iubitorii de

Spitalul Psihiatric din Gâdinţi, judeţul Neamţ, va fi transformat de un dezvoltator imobiliar în hotel de lux.

"Dorim să facem un hotel de 5 stele în care să se cazeze iubitorii de vânătoare, atât din ţară, cât şi din străinătate", a declarat Ovidiu Sorin Fărcăşel, om de afaceri din Roman. Acesta s-a arătat dispus să investească mai multe milioane de euro pentru restaurarea clădirii, fără să precizeze suma exactă.

Pacienţii, în suspans

Clădirea, care este monument arhitectonic din secolul al XIX-lea, a fost retrocedată, cu terenul aferent, către urmaşii fostului proprietar.

La rândul lor, moştenitorii au vândut imobilul investitorului nemţean. Bolnavii de la Gâdinţi vor fi mutaţi într-o clădire din Roman, unde a funcţionat o casă de copii. Aceasta nu a fost încă renovată, aşa că transferul pacienţilor nu poate începe.

"Am solicitat de la Ministerul Sănătăţii bani pentru finalizarea lucrărilor la acest imobil, dar până acum nu am primit nimic. Este vorba de aproape 7 miliarde de lei", a explicat Constantin Oprea, directorul economic al Autorităţii de Sănătate Publică Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite