Alte licenţe pentru „Spiru Haret“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alte licenţe pentru „Spiru Haret“
Alte licenţe pentru „Spiru Haret“

Absolvenţii de la „Spiru Haret“ vor fi obligaţi să dea un nou examen de licenţă la o altă universitate, a stabilit Ministerul Educaţiei. Licenţiaţii de la formele de învăţământ neautorizate de la Universitatea „Spiru Haret“ au la dispoziţie cinci ani pentru a susţine din nou examenul de licenţă.

Ciţiţi şi:

Bucureşti: Absolvenţii „Spiru“ vor susţine o nouă licenţă

Bucureşti: „Spiru Haret“ sfidează decizia Ministerului Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, că pentru a le fi recunoscute studiile, absolvenţii trebuie să treacă printr-un examen de validare la una dintre universităţile acreditate şi evaluate cu calificativul „grad ridicat de încredere“, unde există programele respective.

Examenul de validare va avea două părţi. Într-o primă etapă, studenţii vor promova un examen de selecţie, constând în evaluarea cunoştinţelor din domeniul studiat. Apoi, tinerii vor susţine o lucrare de licenţă.

Studenţii se pot transfera

„Toate costurile acestor examene vor fi suportate din taxele încasate de la studenţi de către Universitatea «Spiru Haret». Cei care sunt acum studenţi la forme neautorizate sau neacreditate se pot transfera la forme autorizate sau acreditate“, a precizat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a mai spus că modul în care se va susţine examenul de evaluare va fi legiferat printr-o ordonanţă de urgenţă, ce va fi adoptată în curând de guvern. Ministrul a mai arătat că ordonanţa va fi emisă în baza Legii 253/2009, dat fiind faptul că parlamentarii sunt acum în vacanţă.

Măsura luată de minister vizează toţi absolvenţii de la învăţământul la distanţă din centrele „Spiru Haret“ din ţară, care nu au nicio formă de autorizare. Chiar dacă aceştia au susţinut examenul de licenţă la forma de zi a aceleiaşi facultăţi, diplomele lor de licenţă nu vor fi recunoscute.

Profesorii, funcţionarii sau cei care au devenit masteranzi şi doctoranzi pe baza acelor diplome vor fi nevoiţi să intre în legalitate în următorii cinci ani.

Control la toate universităţile

Ministerul Educaţiei a trimis în control la „Spiru Haret“ o comisie formată din decani, cancelari de universitate şi profesori, care vor verifica în următoarele zile legalitatea programelor de studiu.

„Controlul se va extinde la toate instituţiile de învăţământ superior, pentru a se evita, în viitor, cazurile eliberării de diplome pentru forme de învăţământ neautorizate sau neacreditate. Vom monitoriza Universitatea «Spiru Haret» până va intra în legalitate cu toate formele sale de învăţământ“ a mai spus Andronescu.

De asemenea, profesorii trimişi de minister vor verifica şi dacă posturile de conferenţiar şi profesor de la această universitate au fost date conform legii.

Scandalul diplomelor de la „Spiru Haret“ a început după ce ministerul Educaţiei nu a mai inclus universitatea în ordonanţa de urgenţă cu instituţiile acreditate, care pot organiza admitere pentru anul universitar 2009/2010. Lista facultăţilor şi specializărilor acreditate poate fi consultată pe site-ul Ministerului Educaţiei, la www.edu.ro

Toate costurile examenelor de validare vor fi suportate din taxele încasate de la studenţi de către Universitatea «Spiru Haret».
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei

image
image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite