Spioni Oriflame în Iran?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci angajaţi ai companiei suedeze Oriflame au fost arestaţi în Iran sub acuzaţia de spionaj.

Ministrul iranian al Informaţiilor, Heydar Moslehi, a zis sâmbătă că "Oriflame intenţiona să combată sistemul iranian. Compania nu are niciun scop economic. Conform dovezilor aflate în posesia noastră, puterile occidentale şi agenţiile de informaţii au încercat, prin intermediul acestei firme, să creeze probleme de securitate în ţară", a adăugat el.

Autorităţile iraniene au închis la 22 august sediul Oriflame din Teheran şi au arestat cinci angajaţi sub acuzaţia că ar fi desfăşurat o afacere piramidală ilegală, acoperită de o agenţie de spionaj.

"Aceste companii activează cu un sprijin extern şi nu sunt angajate în activităţi economice. Se află sub controlul agenţiilor de spionaj", a declarat Moslehi.

Oriflame neagă

Directorul financiar al Oriflame, Gabriel Bennet, a considerat"ridicole" acuzaţiile şi a spus că "suntem o companie de cosmetice, vindem direct produsele. Nu suntem implicaţi în nicio activitate politică. Vindem produse cosmetice şi le oferim la 40.000 de iranieni, majoritatea femei, posibilitatea de a câştiga bani din vânzări directe".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite