Cursă de viteză pe apă la Fântâna Speranţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursă de viteză pe apă  la Fântâna Speranţei
Cursă de viteză pe apă la Fântâna Speranţei

Elevii de la Palatul Copiilor au prezentat bărcuţele construite de ei

Copiii care ţineau în braţe bărcuţe cu telecomandă au înconjurat Fântâna Speranţei, gata de cursă. „Înainte de lansarea la apă trebuie să le desfacem, să le verificăm circuitele electronice, nivelul bateriilor şi să le testăm direcţia din telecomandă“, ne-a explicat Adrian Ţiţirică, de 10 ani, unul dintre micii pasionaţi de navomodelism. Cei mai noi membri ai clubului priveau cu atenţie fiecare mişcare a colegilor mai experimentaţi şi îi ajutau de fiecare dată când era nevoie.„M-am înscris ca să învăţ şi eu să fac bărcuţe şi avioane. Îmi place foarte mult şi mă duc în fiecare zi. Tata mi-a cumpărat o barcă cu telecomandă şi am învăţat şi eu să merg cu ea“, ne-a spus Andrei Iancu, de 8 ani, din Slatina.

Competiţie în două ture


Lansarea la apă s-a făcut în prezenţa a zeci de copii şi părinţi veniţi să vadă minunăţiile construite de elevii Palatului Copiilor Adrian Băran din Slatina. Cursa a constat în două ture, principalul obiectiv fiind evitarea jetului de apă ce ţâşnea din fântână.  Acesta putea afecta circuitele electronice ale micilor ambarcaţiuni. Elevii din cadrul clubului de navomodelism s-au descurcat foarte bine, dovedind o îndemânare ieşită din comun în ghidarea bărcilor, care treceau în viteză sub privirile copiilor strânşi să vadă cursa demonstrativă.
Nu numai cei mici au fost fermecaţi de aceste bărcuţe, ci şi părinţii copiilor care l-au asaltat cu întrebări pe profesorul clubului de navomodelism de la Palatul Copiilor.

Cluburile de modelism au tot mai mulţi membri


„Am organizat această cursă demonstrativă cu scopul de a atrage noi membri în clubul nostru. În fiecare an vin tot mai mulţi copii la noi, iar acest lucru ne bucură. În prezent, avem 120 de copii la cluburile de aeromodelism, navomodelism şi rachetomodelism. Sunt copii foarte isteţi, au o grămadă de idei şi nu pleacă acasă până nu termină ce au început de construit. Din păcate, nu stăm prea bine cu materialele pentru machete, multe dintre ele fiind de pe vremea comunismului. Acest lucru nu ne împiedică să ne desfăşurăm activitatea”, ne-a declarat Vasile Dincă, profesorul clubului de navomodelism.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite