Băsescu: Sper ca opoziţia moldoveană să obţină un rezultat mai bun la alegerile din iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu: Sper ca opoziţia moldoveană să obţină un rezultat mai bun la alegerile din iulie
Băsescu: Sper ca opoziţia moldoveană să obţină un rezultat mai bun la alegerile din iulie

Preşedintele român Traian Băsescu a afirmat astăzi că speră ca opoziţia din Republica Moldova va obţine un rezultat mai bun la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, din 29 iulie, şi a dat asigurări că Bucureştiul va susţine în continuare apropierea Chişinăului de UE, relatează AFP.

"La aceste alegeri, sperăm că opoziţia va obţine un rezultat mai bun după 29 iulie", a declarat Băsescu pentru un grup de jurnalişti străini.

Şeful statului a spus că nu îşi face griji pentru relaţiile dintre guvernele român şi moldovean şi şi-a exprimat speranţa că acestea se vor întoarce la normal, chiar dacă nu vor fi "afectuoase". Băsescu a amintit că obiectivul României este în continuare "consolidarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană".

În plus, Băsescu a amintit că procedura de acordare a cetăţeniei române este "accelerată şi coerentă" şi vizează circa două milioane de moldoveni, într-o ţară cu 4,3 milioane de locuitori.

Relaţiile dintre România şi Republica Moldova s-a deteriorat după ce autorităţile comuniste de la Chişinău au acuzat Bucureştiul de implicare în protestele violente de după alegerile din 5 aprilie.

Chişinăul a acuzat România şi că vrea să anexeze Republica Moldova, invocând refuzul României de a semna Tratatul de frontieră dintre cele două ţări. În acest sens, moldovenii au cerut medierea UE pentru a "neutraliza politica agresivă" a României.

După aceea, opoziţia moldoveană a boicotat alegerea unui nou preşedinte în Parlament, ceea ce a dus la convocarea de alegeri anticipate, convocate în 29 iulie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite