Spectacol pe patru roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile au luat startul, ieri, în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop de la Braşov Competiţia se va desfăşura şi în cursul zilei de astăzi. Prima maşină va porni la

Maşinile au luat startul, ieri, în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop de la Braşov

Competiţia se va desfăşura şi în cursul zilei de astăzi. Prima maşină va porni la drum la ora 9.01. Raliul "Tess Rally" este prima etapă a campionatului naţional şi se desfăşoară în conformitate cu codul sportiv FIA, fiind arbitrat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Un spectacol şi probe noi în competiţie sunt două motive care te fac să ieşi din casă în acest weekend.

În premieră pentru România, a fost şi o probă specială a raliului, care s-a desfăşurat pe un stadion, mai precis pe Arena Sportivă "Ion Ţiriac" - situată în centrul istoric al Braşovului având capacitatea de 2.500 de locuri pe scaune, care a fost neîncăpătoare, ieri, când s-a ţinut proba specială.

Din cauza dimensiunilor reduse faţă de un stadion de fotbal, participanţii au luat startul şi au evoluat unul câte unul ca la o probă specială clasică. Spectacolul a fost asigurat însă de configuraţia traseului, suficient de virajat, dar şi "liber" pentru ca participanţii să poată oferi spectacol.

După show-ul automobilistic al ultimului concurent, care a fost nimeni altul decât campionul naţional en-titre, braşoveanul Dan Girtofan, spectatorii au asistat la startul oficial al Campionatului Naţional de Raliuri 2008.

Probe speciale în concurs

Astăzi, vor avea loc şase probe speciale, dintre care două în premieră. "Ne-am gândit să mai schimbăm ceva şi în ceea ce priveşte probele speciale şi cum geografia locului nu ne oferă soluţii de probe noi, am ales varianta schimbării sensului de parcurgere a celor clasice.

Astfel, s-au <> : Proba specială <> care are startul în staţiunea cu aceeaşi nume şi sosirea la Râşnov, şi proba specială numărul 7, care are startul la Râşnov şi sosirea în dealul Warthe (drumul Poienii), adică <> , cum spun piloţii", a declarat Bela Stoica, preşedintele clubului organizator.

Pilotul braşovean Costantin Rusu (cunoscut sub numele de Puiu), considerat unul dintre cei mai buni specialişti din ţară la "Drumul poienii" nu va lua startul la această probă: "Este o probă extrem de pretenţioasă din punctul de vedere al pilotajului sportiv", declară specialistul.

Pentru o bună desfăşurare a competiţiei, organizatorii s-au asigurat deja că vor fi impuse câteva restricţii de circulaţie pe câteva dintre drumurile naţionale din preajma locurilor în care se va desfăşura campionatul.

Restricţii de circulaţie

DN1E Braşov - (prin Poiana Braşov) - Râşnov n Pe sectorul Poiana Braşov (Pensiunea Andrei) - Râşnov (Motel Acapulco) de la ora 9.15 până la ora 11.45

Pe sectorul Râşnov (Motel Acapulco) n Poiana Braşov - Dealul Warthe de la ora 16.30 - 19.00 n DN 73A Predeal - Râşnov

Pe sectorul Pârâul Rece (H. Bucegi) - Râşnov de la ora 9.30 până la ora 12.00 şi de la ora 16.00 până la ora 18.30 n DN 1A Braşov - Cheia

Pe sectorul Săcele (Brădet) - Cheia (Mănăstiri) de la ora 11.00 până la ora 16.30

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite