Spectacol medieval în Cetatea Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupurile asociaţiei hunedorene Corvinorum Ordo au întreţinut atmosfera

Costumaţi în haine de epocă, menestrelii de la Castelul Huniazilor au reuşit, după numai câteva minute de spectacol, să smulgă ropote de aplauze. În cele aproape două ore de spectacol, realitatea şi fantezia, modernul şi medievalul s-au împletit în armonie, purtând spectatorii într-o lume, pe care mulţi o credeau apusă.

În programul de aseară, artiştii şi-au propus să reconstituie atmosfera de la Castelul Huniazilor şi au smuls ropote de aplauze. Spectacolul a debutat în lumină de torţe şi sunet de percuţie şi violoncel.

Rând pe rând, fiecare piesă interpretată de grupul hunedorean „Huniadi Cantores“ a încântat asistenţa. „Este o atmosferă excepţională. Ar trebui să se organizeze mai des astfel de spectacole, pentru că te duce, chiar şi fără să vrei, în atmosfera medievală“, ne-a spus Carmen Cernescu, venită de Zilele Severinului din Băile Herculane.

Sunetele cimpoaielor au răsunat în Cetate

În scenă, au intrat apoi dansatorii grupului „Piruet“, pregătiţi de bal, îmbrăcaţi ca odinioară la petrecerile curţilor regale. Spectacolul s-a încheiat în ritmurile cimpoierilor din Transilvania. Nu înainte ca severinenii să se întreacă în aplauze şi cuvinte de laudă la adresa artiştilor.

„Este ceva inedit pentru Severin, m-am simţit minunat. Muzica asta te duce în trecut, parcă faci parte din acea epocă“, ne spune un localnic.

Costume de epocă

Atmosfera medievală a fost întreţinută de grupul „Huniadi Cantores“, al cărui fondator este Mircea Goian. Grupul urmăreşte să promoveze imaginea Castelului Huniazilor prin prezentarea de lucrări muzicale din perioada Renaşterii, în care şi viaţa la castel a avut o strălucire specială.

Repertoriul grupului „Huniadi Cantores“ cuprinde lucrări scrise pentru feţe regale, dar şi pentru oamenii săraci. Costumele sunt create de artistul plastic Constantin Zgâmbău, după volumul „Istoria Costumului“ şi sunt cusute în atelierele de croitorie ale unei firme din Hunedoara. „Huniadi Cantores“, alături de grupurile „Cimpoierii din Transilvania“ şi Trupa de dans medieval - „Piruet“ fac parte din Asociaţia Corvinorum Ordo.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite