Spectacol aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol aerian
Spectacol aerian

Slam-dunk va fi cuvântul cheie al celui de-al patrulea turneu de la Sport Arena Streetball 2009,care va avea loc în acest wee-kend pe terenurile din incinta Complexului Politehnic din Bucureşti. Cei mai atletici jucători de baschet de stradă vor face spectacol la Campionatul European de slam-dunk. Ei vor decola către inel de pe terenurile Adevărul şi Click!

Aerul rarefiat de deasupra inelului va fi scena unde câştigătorii unor concursuri naţionale care au avut loc în 10 ţări europene se vor întrece pentru cel mai bun dunker din Europa.

Reprezentanţi din Franţa, Croaţia, Slovenia, Rusia, Anglia, Germania, Olanda, Italia, Ungaria şi Polonia vor fi prezenţi pe terenurile Sport Arena din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. România, din postura de ţară organizatoare, va avea la rândul ei un concurent.

Pregătesc noul sezon la streetball

Maestrul de ceremonii va fi francezul Kadour Ziani, unul dintre jucătorii de streetball cu cea mai mare detentă din lume, care la 34 de ani încă poate atinge cu piciorul inelul de baschet aflat la 3,05 metri, deşi are o înălţime de doar 1,80 m. Ziani a uimit o lume întreagă cu abilităţile sale de a sări şi cu tehnica prin care poate înscrie de deasupra inelului, fiind invitat special al mai multor concursuri de profil din Statele Unite.

Trei jucători americani, care în sezonul 2009-2010 vor evolua în Divizia A la baschet masculin, vor încânta publicul într-o demonstraţie specială.

Doi dintre ei, DeWayne Morris şi O’Darien Bassett, pot fi urmăriţi în premieră la Sport Arena, fiind la prima lor apariţie cu public pe un teren de baschet din România. Ambii vor evolua la CSU Craiova şi ştiu să facă spectacol deasupra inelului. DeWayne Morris este câştigătorul ediţiei din Portland a Sprite Slam Dunk Showdown (un concurs de profil organizat în mai multe oraşe din SUA cu sprijinul NBA), în timp ce O’Darien Bassett este un atlet desăvârşit care a făcut parte atât din echipa de baschet a colegiului Troy, cât şi din cea de atletism.

El a fost foarte aproape de participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, clasându-se al cincilea în trialul naţional american la săritura în lungime. Cel de-al treilea american este Louis Darby, fost jucător la Energia Rovinari, care s-a transferat tot în Divizia A la BCA Piteşti.

Darby este unul dintre cei mai spectaculoşi jucători din campionatul României şi a ratat participarea la concursul de slam-dunk din cadrul All Star Game-ului 2009 de la Braşov, din cauza unei accidentări.

Ce reprezintă slam-dunk

image


Slam-dunk sau coşul de sus este cel mai spectaculos procedeu de a introduce mingea în coş. Peste tot în lume concursurile de slam-dunk sunt sarea şi piperul unei competiţii clasice de baschet. Performerii sar peste obstacole (oameni, maşini, motociclete, scutere etc), îşi trec mingea printre picioare sau pe la spate şi execută diverse mişcări în aer înainte de a pune mingea în coş, obligatoriu de deasupra inelului.

Primul concurs de slam-dunk a fost organizat în 1976 de către liga americană ABA şi a fost câştigat de legendarul Julius „Dr. J“ Erving.

Începând cu 1984, NBA, liga profesionistă de baschet din SUA, găzduieşte anual în cadrul All Star Weekendului unul dintre cele mai populare concursuri de slam-dunk din lume. Însă inovaţiile în domeniu şi cele mai spectaculoase reuşite continuă să vină din baschetul de stradă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite