Spectacol şi viteză pe şosea la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol şi viteză pe şosea la Slatina
Spectacol şi viteză pe şosea la Slatina

Piloţii a zeci de bolizi din toată ţara s-au întrecut pe strada Cireaşov

Şoferi din toate colţurile ţării s-au adunat în această dimineaţă la Slatina, pentru a participa la a doua ediţie a mult aşteptatului concurs de accelerare în linie dreaptă pe o distanţă de 400 de metri. Înainte de startul concursului, piloţii şi-au „încins“ bolizii, spre bucuria spectatorilor. Cu toţii au putut admira zeci de maşini care mai de care mai puternice, care au făcut spectacol pe şosea. „Cel mai mult îmi plac Seat-urile Leon, pentru că au un design plăcut şi sunt foarte puternice, dar şi Subaru Impreza este foarte frumoasă şi rapidă“, a spus Alin Diaconu, de 26 de ani, unul dintre sutele de spectatori.

Unii piloţi, speriaţi de ploaie

Carosabilul umed i-a făcut pe câţiva piloţi să se retragă din competiţie, astfel că au luat startul 38 de participanţi, deşi iniţial se înscriseseră peste 60. Cu toate acestea, concursul de viteză a fost un spectacol reuşit. După zeci de curse de încălzire, a urmat competiţia propriu-zisă, care s-a defăşurat până după-amiază.

Publicul a aşteptat cu nerăbdare startul cursei în ca bolizii prezenţi la linia de start au muşcat din asfalt şi s-au lansat cu o viteză ameţitoare în cursă, sub privirile uluite ale spectatorilor. „Am  fost şi anul trecut la liniuţe şi mi s-apărut cel mai tare eveniment al anului organizat la noi în oraş. Faţă de anul trecut, anul acesta sunt mult mai multe maşini în concurs şi asta mă bucură, mai ales că sunt prezente şi maşini cu greutate. Dacă ar fi după mine, aş organiza astfel de curse o dată pe săptămână“, a mărturisit Dragoş Achim, de 21 de ani, din Slatina, un fan înrăit al liniuţelor. Concursul a început la ora 7.00, când s-a deschis secretariatul pentru a se putea înscrie şi ultimii concurenţi. Între  8.00 şi 9.00 s-a făcut inspecţia tehnică. Comisarii de cursă au verificat dacă maşinile îndeplinesc standardele impuse de FRAS. „Mă bucur foarte mult că avem un număr aşa de mare de concurenţi. Sper ca acest concurs organizat la Slatina să devină pe viitor o atracţie pentru toţi şoferii“, a spus Ilie Bădiţa, organizatorul acestui concurs.

Cursa a fost organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), Automobil Clubul Român (ACR) împreună cu RusOil şi s-a desfăşurat pe strada Cireaşov, în prezenţa a sute de spectatori. Au participat concurenţi din Braşov, Argeş, Sibiu, Cluj, Dolj, Teleorman sau Bucureşti, veniţi special pentru a-şi testa bolizii. Competiţia şi-a propus să promoveze cursele de stradă desfăşurate într-un mediu legal şi sigur.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite