Spectacol oferit de un meteorit care a explodat deasupra Olandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol oferit de un meteorit care a explodat deasupra Olandei
Spectacol oferit de un meteorit care a explodat deasupra Olandei

Sute de olandezi au declarat că au observat, marţi seara, o minge de foc spectaculoasă care semăna cu un meteorit deasupra Olandei, în Groningen.  Un astronom a confirmat că ar fi fost vorba de un meteorit extrem de luminos, care s-a fragmentat la un anumit moment în trei bucăţi, informează ziarul olandez Algemeen Dagblad.

Liniile telefonice de urgenţă de la Poliţie, paza de coastă olandeză şi de la KNMI,  Institutul regal olandez de meteorologie, au raportat sute de telefoane primite de la oamenii speriaţi de meteorit, care a fost văzut de asmenea în Germania şi Belgia.

"Stăteam în faţa ferestrei când am văzut o lumină rapidă şi strălucitoare şi o minge de foc albă pe cer spărgându-se în trei ale bucăţi", a spus un martor. "Ca nişte artificii. Câteva secunde mai târziu, poate chiar o jumătate de minut, a avut loc o bubuitură în depărtare şi ferestrele s-au zdruncinat".

KNMI a confirmat marţi seara faptul că serviviul de seismologie al institutului a înregistrat în jurul orei 19.05 (ora locală) un semnal clar, care indică că ar fi fost vorba de un meteorit. Conform unui purtător de cuvânt al institutului, meteoritul a brăzdat cerul Olandei de la nord.

Jurriens a mai primit din provincia Groningen relatări de la persoane care afirmau că au auzit un zgomot sau o bubuitură la apropierea meteoritului, alţii povestind că ar fi simţit tremurând clădirea în care se aflau. Jurriens a cerut marţi seara tuturor firmelor şi instituţiilor care deţin camere de luat vederi să verifice dacă nu cumva au înregistrat acest fenomen pe bandă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite