Specialistă în spart maşini la 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adelina este acuzată că a furat din 84 de maşini în cinci luni. Tânăra spune că s-a apucat să fure din cauza anturajului. A fost prinsă în flagrant şi susţine că s-a „lecuit“ după vizita la secţia de poliţie.

La numai 19 ani, Adelina este cercetată pentru spargerea a peste 80 de maşini în municipiul Sibiu. Pe 14 martie, ea a fost prinsă în flagrant, iar poliţiştii susţin că Adelina a spart 84 de maşini în perioada octombrie 2008 - martie 2009.

Tânăra a povestit că modul de operare a fost cât se poate de simplu: spărgea cu o bujie geamurile maşinilor în care erau bunuri la vedere şi apoi dispărea cu „prada“, în mai puţin de un minut. Alegea în special maşinile în care putea zări genţi, poşete, laptopuri, GPS-uri sau detectoare de radar.

La  nici două luni după ce a fost prinsă de poliţişti, cu capul plecat, fata povesteşte cum a început să fure. „Prie­tenii cu care dădeam loviturile asta făceau şi asta fac şi acum. Sparg maşini. M-am dus şi eu cu ei odată, de două ori. Ieşeau bani uşor. La început stăteam «de şase». Când nu veneau toţi, am spart şi eu, că deja văzusem cum făceau. Mi-era teamă, dar m-am învăţat”, spune Adelina.

Ascundea prada în boscheţi

Niciodată „captura“ nu a fost foarte mare. „Cel mai mult am găsit odată 300 de euro într-o geantă. Am luat banii şi geanta am ascuns-o în boscheţi. Aşa făceam de fiecare dată“, spune tânăra. Ea stă cu chirie la marginea Sibiului şi are cinci fraţi.

Adelina a fost prinsă când a fost văzută de o femeie spărgând o maşină. „M-au prins pe la miezul zilei şi m-au ţinut în anchetă până a doua zi dimineaţă, la ora cinci. Am luat şi bătaie, pentru că nu am recunoscut toate maşinile pe care spuneau că le-am spart“, povesteşte fata.

Ea susţine că i s-au imputat şi fapte pe care nu le-a comis şi că a avut probleme chiar şi cu amicii din gaşcă. „Nu aş fi spart niciodată maşini de pe strada mea. Nu am luat niciun laptop, cum m-au pus să recunosc la Poliţie. Mai mult am furat genţi şi poşete. Am avut necazuri şi cu cei alături de care ieşeam la furat. După ce am fost prinsă şi m-am lecuit de spart maşini, au mai venit pe aici să mă ameninţe, ca să mă duc în continuare să fur”, mai spune Adelina.

Fata este cercetată în libertate şi riscă închisoarea, pentru furt calificat. În luna aprilie, s-a angajat la o fabrică din oraş, promiţând că vrea să se „ţină de treabă“ de acum înainte. 

Record de spargeri

De la începutul anului, în judeţul Sibiu au avut loc 250 de spargeri auto, de cinci ori mai mult faţă de anul trecut. 76% din cazuri au fost rezolvate. Potrivit Poliţiei, 30% dintre cei care au fost prinşi spărgând maşini în acest an sunt minori. Printre aceştia se numără şi unul dintre fraţii Adelinei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite