Sparge legal orice model de maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul Liviu Ungureanu este scăparea celor care şi-au blocat automobilele cu cheile înăuntru. Liviu este singurul lăcătuş din Moldova autorizat să deschidă maşinile prin orice mijloace, mai puţin prin forţă.

La 36 de ani, Liviu Ungureanu (foto) se laudă că nu-i rezistă nicio maşină. Misiunea lui este să le „spargă” cât mai rapid şi mai delicat cu putinţă.

A moştenit înclinaţia pentru mecanică de la tatăl său, care a lucrat ca strungar frezor la Combinatul de Utilaj Greu. „Pentru că tatei îi plăcea şi electronica, la un moment dat am mers cu cele două domenii în paralel, fără să fiu legat de unul în special”, îşi începe povestea ieşeanul.

În 1995 a lucrat la un atelier de copiat chei, după care şi-a deschis propria afacere. „Pentru că nu am avut bani să cumpăr o maşină de copiat, mi-am făcut eu una”, îşi aminteşte Liviu Ungureanu.

S-a specializat în chei pentru autoturisme din întâmplare. Un client a stat pe capul său până i-a făcut o copie pentru cheia de la maşină. „Aşa am decis să încep lucrul şi la butucii de la autoturisme”, spune Liviu.

„Spărgătorul” poliţiei

În urmă cu şase ani, Liviu Ungureanu a plecat în Danemarca, după ce un prieten l-a chemat să lucreze la firma pe care o deţinea acolo.

„Amicul meu avea un atestat de lăcătuş investigator. Aşa am ajuns să descui şi maşini implicate în diferite infracţiuni pentru poliţiştii criminalişti de acolo. Trebuia să le descuiem fără să atingem ceva”, mai spune ieşeanul.


Când s-a întors acasă, Liviu Ungureanu „furase” deja secretele meseriei, motiv pentru care a mai colaborat şi cu poliţiştii de aici. „Am deschis maşina unui medic stomatolog care fusese sechestrat şi împuşcat în picior, după care îi fusese luată maşina.

Poliţiştii au găsit autoturismul prin ţară şi l-au adus pe platformă la Iaşi. Eu i-am descuiat portiera fără să compromit eventualele probe”, mai destăinuie Liviu Ungureanu.

A eliberat copii

Ieşeanul a mai avut ocazia să descuie maşini în care fuseseră uitaţi, odată cu cheile, şi copiii. „În Copenhaga, aveam situaţii când trebuia să descuiem maşini în care oamenii, din grabă, îşi uitaseră împreună cu cheile şi proprii copii ”, spune amuzat Liviu Ungureanu.

Acasă, ieşeanul spune că nu a întâlnit astfel de cazuri, dar că s-a întâmplat de multe ori să fie solicitat de uituci din diferite zone ale ţării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite