Spărgători de bancomate arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri suspectaţi de spargerea mai multor bancomate din ţară, printre care şi cele din localităţile timişene Voiteg şi Lugoj, au primit ieri dimineaţă mandate de arestare preventivă

Patru tineri suspectaţi de spargerea mai multor bancomate din ţară, printre care şi cele din localităţile timişene Voiteg şi Lugoj, au primit ieri dimineaţă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Audierile au ţinut toată noaptea şi s-au încheiat în jurul orei patru dimineaţa cu sentinţa dată de judecător”, a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, judecătorul Mihaela Roibu.

Pentru un al cincilea suspect reţinut, judecătorii Tribunalului Timiş au decis să fie cercetat în stare de libertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

„Cei patru suspecţi arestaţi preventiv au declarat recurs, care se va judeca în aceste zile la Curtea de Apel din Timişoara”, a mai spus judecătorul Roibu.

Din spital, în arest

Hoţii, au fost prinşi în flagrant în noaptea de joi spre vineri în timp ce spărgeau un bancomat în localitatea Balcani din judeţul Bacău. Unul dintre ei, Lucian Şerban, a încercat să scape de poliţistul care l-a surprins. L-a atacat pe poliţist cu un levier.

Poliţistul s-a apărat şi a tras un foc de armă, rănindu-l pe atacator. Şerban a fost adus la Timişoara şi internat pentru investigaţii medicale. „S-a constituit o comisie formată din medici care va stabili dacă suspectul poate fi audiat.

Dacă este apt va fi prezentat judecătorilor pentru audieri”, a spus şeful Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorismului Timişoara, Mircea Andreş.

Suspectul împuşcat a fost audiat ieri seară şi a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Încă doi tineri care fac parte din grup sunt cercetaţi în stare de libertate.

În total sunt opt suspecţi, acuzaţi de construirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, furt cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite