Spălătoriile auto, mai multe şi mai prospere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spălătoriile auto, mai multe şi mai prospere
Spălătoriile auto, mai multe şi mai prospere

Deşi concurenţa e mare, zecile de astfel de firme au încasări record

 În urmă cu un an, numărul spălătoriilor auto din Turnu Severin nu trecea de zece. Acum, în oraş există peste 30 de astfel de afaceri şi toate se mândresc cu încasări record. „Avem clienţi, nu ne putem plânge deloc. Afacerea merge bine, nu vă pot spune cât încasez zilnic, dar suntem pe profit, asta este cel mai important. Oamenii au înţeles să nu-şi mai spele maşinile prin parcuri sau în faţa blocului. Încet-încet, ajungem şi noi la un anumit grad de civilizaţie”, ne spune Ionel Tudosiu, managerul unei spălătorii auto.

Şoferii sunt mulţumiţi de servicii

Deşi unele spălătorii sunt poziţionate foarte aproape una de cealaltă, nu există riscul ca una dintre ele să rămână fără clienţi. Conform angajaţilor, există anumite intervale orare când numărul autoturismelor este atât de mare, încât unii şoferi îşi aşteaptă rândul în stradă. „Între orele 15.30 şi 17.00, curtea spălătoriei se umple. Iese lumea de la serviciu şi mulţi vin să-şi spele maşinile. La orele astea nici nu au loc să aştepte aici la noi, trebuie să-şi lase maşinile în stradă”, ne explică Ionuţ Chircea, angajat ca spălător.
Unul dintre motivele pentru care spălătoriile auto au devenit, pe timp de criză, o afacere profitabilă, pare a fi reprezentat de amenzile pe care le pot primi conducătorii auto care-şi spală maşinile în locuri publice. Cu toate astea, cei mai mulţi şoferi susţin că motivul principal pentru care vin la spălătorie este faptul că sunt foarte mulţumi de serviciile oferite. „Am luat anul trecut 100 de lei amendă pentru că mi-am spălat maşina la o fântână din oraş. De atunci, m-am cam învăţat minte şi o aduc la spălătorie. Sincer să fiu, băieţii sunt profesionişti, fac o treabă mult mai bună decât aş face eu. O maşină cu adevărat curată ai doar dacă o duci la spălătorie. Dacă o speli tu, e doar de suprafaţă”, susţine Mihai Tomagiu, unul din şoferii care aşteptau azi la rând la spălătorie.
Spălătoriile auto se întrec în a oferi clienţilor servicii cât mai bune, cu preţuri cât mai competitive. Spre exemplu, pentru spălarea unui exterior: caroserie, roţi şi jenţi un şofer trebuie să plătească între 8 şi 10 lei, în timp ce curăţatul şi spălatul interiorului maşinii costă între 5 şi 9 lei. Conducătorii auto pot opta şi pentru un spălat interior-exterior, cu preţuri cuprinse între 10 şi 16 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite