Şpaga dată la medici, prima în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au dat şpagă cel mai des în 2008 pentru a avea acces la serviciile medicale, marea majoritate a cetăţenilor nereclamând faptul că au fost nevoiţi să dea mită, arată datele Barometrul Transparency Internaţional.

Următoarea instituţie unde s-a dat cel mai adesea şpagă este Poliţia, urmată de Justiţie.

Citiţi şi:

România, singura ţară din UE care consideră Parlamentul cea mai coruptă instituţie


"Politicile anticorupţie par a fi mai degrabă pe hârtie, instrumente de armă politică şi mai puţin lucruri care să schimbe sistemul", a spus Victor Alistar, şeful Transparency International România, citat de NewsIn.

Transparency International a publicat astăzi un raport care arată că România este singura ţară din UE care identifică Parlamentul ca cea mai coruptă instituţie. Legislativul este urmat în clasamentul românilor de partidele politice şi justiţie.

Barometrul Global al Corupţiei 2009 al Transparency International acoperă 69 de ţări şi analizează experienţa cotidiană a oamenilor în ceea ce priveşte mita, corupţia sectorului privat şi corupţia la nivel înalt în şase instituţii - partide politice, demnitari şi funcţionari publici, Parlament, afaceri şi sector privat, sector juridic şi mass-media

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite