Soţul fostei ministrese Puwak, condamnat cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iosif Mihai Puwak, soţul fostului ministru PSD al Integrării Hildegard Puwak, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bucureşti la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru

Iosif Mihai Puwak, soţul fostului ministru PSD al Integrării Hildegard Puwak, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bucureşti la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene.  De asemenea, i s-au interzis, pentru doi ani, mai multe drepturi civile, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii publice.

Decizia nu este irevocabilă, putând fi atacată la Curtea de Apel. Iosif Mihai Puwak a primit aceeaşi pedeapsă, însă cu executare, şi la instanţa de fond, care s-a pronunţat în decembrie 2007. Puwak a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2007.  Conform anchetatorilor, el a schimbat în 2001 destinaţia a 40.000 de euro obţinuţi din fonduri europene nerambursabile.

Dosarul a fost instrumentat de Claudiu Dumitrescu, procurorul care l-a trimis în judecată şi pe Gigi Becali în dosarul “Valiza”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite