Soţia lui Tatulici a asmuţit Cămătarii pe un datornic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, s-a predat ieri. Fratele său, Sile, urmează să fie adus din Germania.

După ieşirea triumfală din închisoare, de acum doi ani, călare pe un armăsar, temutul interlop Nuţu Cămătaru s-a abţinut de la declaraţii. Ieri însă, când s-a predat, şi-a lăsat calul acasă şi şi-a luat vorbele cu el.

„Eu am stat cu băiatul meu, care e minor, are 14 ani. N-are mamă, cu cine să stea? Nu am fost dat în urmărire, nu nimic. Noi ne-am făcut pedepsele. Sunt aici din cauza soţiei lui Tatulici", a declarat acesta. Numele Mihaelei Tatulici apare într-unul dintre dosarele Cămătarilor, ca fiind intermediarul unei afaceri de 400.000 de euro.

Serviciu pentru o prietenă

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Mihaela Tatulici, soţia realizatorului TV Mihai Tatulici, a fost omul de legătură cu fraţii Cămătaru într-o afacere de recuperare a unei datorii de 400.000 de dolari.

Şantajul de care a fost acuzat Nuţu Cămătaru a avut loc în 2003. Atunci, între firma Zahăr Cristal S.A., reprezentată de Marian Moraru, şi o anume Violeta Adriana Molodeţiu a existat o relaţie de afaceri.

Conform clauzelor contractuale, Violeta Adriana Molodeţiu se obliga să revândă către S.C. Zahăr Cristal S.A utilaje pentru suma de 117.683 de dolari, după ce anterior le achiziţionase de la aceeaşi firmă. În perioada noiembrie-decembrie 2003, Violeta Adriana Molodeţiu a început să facă presiuni asupra lui Marian Moraru, solicitându-le să plătească în total 400.000 de dolari.

Violeta Molodeţiu s-a plâns la un moment dat amicei sale, Mihaela Tatulici. Conform procurorilor, Mihaela Tatulici a fost cea care i-a recomandat serviciile lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru.



„Mihaela Tatulici l-a contactat pe Nuţu Cămătaru şi au stabilit să se întâlnească la ferma acestuia", se arată în rechizitoriu. Cele două femei au mers împreună acasă la Nuţu Cămătaru, care l-a chemat la această întâlnire şi pe Cristian Gheorghe zis Mască, explicându-iacestuia faptul că cele două femei au de recuperat nişte bani şi spunându-i să se ocupe de acest caz.

„Nuţu Cămătaru mi-a spus că cele două au fost «perpelite de unul», în sensul că au fost înşelate cu nişte bani, şi să stau de vorbă cu ele, să văd care e situaţia şi să mă ocup de rezolvarea problemei. Din discuţie era evident că rezolvarea problemei însemna recuperarea sumei de bani de la acel individ", le-a spus Mască procurorilor.

Timp de mai multe săptămâni, Marian Moraru a fost victima unor violenţe psihice desprinse din filmele cu mafioţi. Clanul Cămătaru a pus practic stăpânire pe fabrica de zahăr, blocând activitatea firmei.

Nuţu, uimit că era căutat de Poliţie

Nuţu a pozat în victimă şi a recunoscut nonşalant că nu a ştiut nicio clipă că atât el, cât şi fratele său, Vasile Balint, sunt căutaţi de poliţie. „Cu fratele meu am vorbit eu. A plecat că avea glicemia 500. Noi nu am fost daţi în urmărire generală. Eu am fost la Belciugatele. De câte ori are nevoie Guvernul sau vreo politică de infractori de serviciu, ne bagă pe noi, fraţii Cămătaru. Eu am dreptul, când mi se comunică ceva, la 48 de ore să mă prezint. Au trecut 48 de ore?", a mai spus Nuţu Cămătaru înainte de a se preda.

Fratele său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost depistat duminică noaptea de autorităţile germane pe o autostradă, şi urmează să ajungă în ţară şi dus la arest. 

„S-a dus în Germania la un magazin de medicamente naturiste. Nu ştiam că se va pronunţa instanţa. Nu a vrut să fugă", a declarat mama Cămătarilor.

Aceasta a mai adăugat că Sile şi Nuţu Cămătaru au probleme cu legea din cauză că s-au implicat în finanţări pentru campania electorală.Potrivit convenţiei Schengen, Sile are la dispoziţie 10 zile pentru a ajunge în România.

„Cazul Cămătaru" este considerat cel mai mare dosar de crimă organizată din România din ultimul deceniu. Membrii grupului se consideră o mare familie, condusă de fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, ajutaţi de mama lor, Mimi Cămătăreasa, şi sora lor, Angelica.

Capii reţelei, cei doi fraţi,  au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la 6 şi, respectiv, 13 ani de închisoare.

"Noi nu am fost daţi în urmărire generală. Eu am fost la Belciugatele. De câte ori are nevoie Guvernul sau vreo politică de infractori de serviciu, ne bagă pe noi, fraţii Cămătaru."

Nuţu Cămătaru interlop

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite