„Şoseaua Morţii” a înghiţit trei maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe DE 583, lângă Metro, s-a produs o ciocnire în lanţ, în care au fost implicate două autoturisme şi un autobuz cu pasageri la bord. În urma incidentului, pasagerii celor trei maşini au suferit răni uşoare, iar o femeie gravidă a fost dusă de urgenţă la spital.

Poliţiştii de la Rutieră au de refăcut scenariul unui accident rutier greu de imaginat. Din primele cercetări, pe direcţia de mers Iaşi – Leţcani în apropiere de Metro, şoferul unui Renault Megane a încercat să depăşească un autoturism Dacia Logan.

În timpul manevrei însă, şoferul din Renault a forţat trecerea în faţa celeilalte maşini, fiind acroşat de aceasta. Şoferul Loganului s-a panicat şi a intrat cu maşina în şanţul de pe marginea drumului, în timp ce maşina franţuzească a lovit remorca unui tir ce venea pe contrasens, după care s-a învârtit de mai multe ori în jurul propriei axe, fiind pe punctul de a se izbi de un autocar ce venea din sensul opus.

„Zburau bucăţi din maşină”

Şoferul autocarului, Mihai Panaite, a tras dreapta în momentul în care a văzut venind spre el maşina. „A venit învârtindu-se pe sensul meu de mers. Ca să-l evit, am intrat în şanţ”, a spus Panaite. Din cei cinci pasageri ai autocarului, doar o femeie gravidă a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Femeia este sub monitorizarea medicilor, iar starea ei de sănătate este stabilă”, ne-a declarat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sf. Ioan”.

DE583, scena mai multor tragedii

Unul din cele mai grave accidente rutiere petrecute pe „Şoseua Morţii” s-a soldat cu 11 victime. În noiembrie anul trecut, tot la Leţcani, un microbuz de călători a fost lovit frontal de un SUV intrat pe contrasens. Din cauza impactului, microbuzul a fost aruncat în şanţ, iar 11 persoane s-au ales cu răni grave.

Câteva luni mai târziu, în februarie 2009, un vasluian şi-a pierdut viaţa după ce s-a izbit cu maşina într-un stâlp. Tragedia s-a petrecut tot pe DE 583, în apropierea localităţii Războinei, judeţul Iaşi. Din cauza vitezei mari şi a asfaltului ud, bărbatul a pierdut controlul maşinii care a ieşit în decor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite