VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a primit ordonanţă de reţiere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de şantaj.

UPDATE 00.45 Ion Ilie Cezar, reţinuţ alături de Sorin Ovidiu Vîntu pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, a fost dus, miercuri noapte, în arestul Direcţiei Cercetări Penale. Acesta a a fost scos din sediul Parchetului instanţei supreme în jurul orei 00.00. Nu a făcut nicio declaraţie presei şi a urcat zâmbind în duba poliţiei. Propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi va fi dezbătută joi, la Judecătoria sectorului 1.

UPDATE 22.00 Înregistrarea în care Sorin Ovidiu Vântu l-a ameninţat cu moartea pe managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, a fost făcută publică. Ascultaţi AICI ameninţările lui SOV la adresa lui Ghiţă

UPDATE 20.45 Sebastian Ghiţă a părăsit sediul Parchetului General

UPDATE 20.25 Sorin Ovidiu Vîntu a fost scos în scaun cu rotile de la Parchetul General şi urcat într-o dubă a poliţiei, urmând să fie dus la Direcţia de Cercetări Penale, unde îşi va petrece noaptea. Omul de afaceri nu a făcut declaraţii, jurnaliştii fiind ţinuţi departe de paznicii lui Vîntu, care îl aşteptau în faţa sediului Parchetului. În timp ce era urcat în dubă, Vîntu a fost atins la un picior de către poliţişti, moment în care acesta a început să ţipe.

Mâine, la orele 20.00, când ordonanţa de reţinere va expira, el va fi prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vîntu şi Ion Ilie Cezar, reprezentant al omului de afaceri, sunt acuzaţi de şantaj în urma plângerii depuse de managerul RTV, Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat, în 4 aprilie, o plângere către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare cu moartea şi şantaj la adresa lui şi a familiei sale. După cum au declarat jurnaliştii Oana Stancu şi Răzvan Dumitrescu, Vîntu i-ar fi spus lui Ghiţă  că "îi gazează familia şi o îngroapă în dealurile Moldovei".

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat că Sebastian Ghiţă a înregistrat convorbirea în care SOV îl ameninţă. El a citat o sursă care a ascultat convorbirea, spunând că "un astfel de om nu poate conduce un trust de presă în mod normal". Corina Dragotescu a dezminţit această informaţie, explicând că nu Sebastian Ghiţă este cel care a înregistrat această convorbire, ci persoane care au avut aparatura necesară. Tolontan a mai ţinut să precizeze că Sebastian Ghiţă a participat de mai multe ori la şedinţele de sumar la Realitatea. "E o premieră ca un finanţator să fie prezent aproape zi de zi în redacţie în postură de participant la şedinţele de sumar", a spus el.

Din probele existente a rezultat că, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

"Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", informează Ministerul Public, citat de Mediafax.

Conducerea Asesoft a precizat că a recurs la acest gest deoarece Vîntu şi asociaţii săi folosesc metode imorale, precum şantajul, pentru a interveni în activitatea editorială a canalului de presă.

"În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială. A fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în faţa legii, precum: şantajul şi ameninţarea", se arată în comunicatul Asesoft International SA, remis Mediafax.

Revenim cu detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite