Sorin Ovidiu Vîntu cere să rămână în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu a solicitat Judecătoriei Buftea să ia act de retragerea cererii sale de eliberare condiţionată, considerând că "totul este o mascaradă".

Judecătorul a dispus aducerea acestuia la instanţă luni, la ora 13.00, iar de la ora 14.00, instanţa va judeca cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Ion Ilie Cezar, arestat alături de Sorin Ovidiu Vîntu, transmite Mediafax.

Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut, în 21 aprilie, pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro

Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă să "să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, să fie "umbra" managerului Realitatea TV, ca garanţie că Ghiţă va face ce i se cere, a susţinut Parchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori.

Procurorii mai spun că, în momentul în care Ion Ilie Cezar a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul Realitatea TV, acesta a spus că reprezintă rata de leasing pentru un elicopter, însă, potrivit contractului, această rată este de 13.000 de euro.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a respins atunci propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, iar acuzarea a făcut recurs.

Tribunalul Capitalei s-a pronunţat, în 29 aprilie, pentru arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, emiţând în acest sens un mandat pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite