Sorin Blejnar rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Blejnar nu are voie să părăsească ţara
Sorin Blejnar nu are voie să părăsească ţara

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar nu are voie în continuare să părăsească ţara, după ce instanţa supremă a admis, vineri, contestaţia procurorilor la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care dispusese ridicarea măsurii preventive.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul Direţiei Naţionale Anticorupţie, au casat decizia Curţii de Apel Bucureşti şi, în rejudecarea cauzei, au dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul lui Sorin Blejnar.

Curtea de Apel Bucureşti dispusese, în 10 octombrie, ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara stabilită de procurorii DNA în cazul lui Sorin Blejnar, în dosarul în care este cercetat, alături de Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă, pentru că ar fi sprijinit un grup acuzat de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Prejudiciu de 16 milioane de euro

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat în faţa instanţei că există indicii temeinice că Sorin Blejnar a săvârşit fapte de natură penală, respectiv că a sprijinit o grupare care s-a ocupat cu evaziunea fiscală, iar prejudiciul în acest caz este de aproximativ 16 milioane de euro. El a precizat că aceste aspecte rezultă din interceptări, care au arătat că au existat discuţii directe, nemijlocite, între Sorin Blejnar şi restul inculpaţilor din dosar.

De asemenea, procurorul a arătat că există şi procesele verbale ale unor supravegheri operative, filaje, de la "întâlnirile conspirative avute de Sorin Blejnar cu membrii grupului, în care discutau mijloace de eludare a legii".

Procurorii DNA îl acuză pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist, vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite