Urmăritul general Sorin Beraru, trimis în judecată după 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directia Naţională Anticorupţie
Directia Naţională Anticorupţie

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Sorin Shmuel Beraru în dosarul fraudării societăţii CICO SA cu 3,65 milioane de dolari. Fapta a fost comisă în 1999.

Beraru, care mai are o condamnare la şapte ani de închisoare pentru tentative de mituire a unui anchetator, este însă dat în urmărire generală din mai 2001. Prezenţa lui a fost semnalată în ţări din Europa, Asia şi Africa.

Omul de afaceri de origine israeliană este acuzat că şi-a însuşit ilegal, 70% din acţiunile S.C. CICO S.A, cu sprijinul direct al unor funcţionari din cadrul Fondului Proprietăţii de Stat. Este vorba despre Emil Alin Giurgiu, directorul general executiv, Corneliu Mîndrescu, director Departament Buget - Finanţe şi Octavian Bănică, director Direcţia Acţionariat şi Nelu Rădulescu, şef serviciu din cadrul F.P.S. La data de 30 martie 1999, aceştia au aprobat în mod nelegal cesionarea acţiunilor deţinute de F.P.S. la S.C. CICO S.A. către Societatea de Investiţii Financioare (S.I.F) Muntenia SA.

Sorin Beraru este dat în urmărire generală din anul 2001


Odată cu Beraru, au mai fost trimişi în judecată Dumitru Dulămescu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al SC CICO SA, şi Elena Bujor Vasiliu, director general al Cooperativei de Credit "Banca Populară Furnica", în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de spălare de bani, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Au fos deferiţi justiţiei şi Alin Emil Giurgiu, director general executiv la Fondul Proprietăţii de Stat (F.P.S.) la momentul săvârşirii faptelor, Corneliu Mîndrescu, şef de departament şi membru în Comitetul de Direcţie al F.P.S., Octavian Bănică, director Direcţia Gestiune Acţionariat, Cesiuni în cadrul F.P.S, Nelu Rădulescu, şef Serviciu Gestiune Acţionariat Cesiuni în cadrul F.P.S., Cornel Nica,vicepreşedinte al SAI Muntenia Invest SA şi director al Departamentului de valori mobiliare din cadrul SIF Muntenia, Horia Teodor Mihăescu, director general al SAI Muntenia Invest SA, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite