Sorin Blejnar şi Elan Schwartzenberg, audiaţi la Parchet în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi, luni, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, au declarat surse judiciare.

Soţia lui Codruţ Marta a anunţat dispariţia bărbatului său vineri, 25 mai, scrie Mediafax. Ea a precizat poliţiştilor că soţul său a dispărut în 21 mai. Potrivit România TV, anchetatorii iau în calcul varianta unui asasinat.

Astfel, cauza a fost preluată de procurori care i-au audiat, alături de alte persoane, pe cei apropiaţi lui Marta, respectiv pe fostul şeful său, Sorin Blejnar, şi pe Elan Schwartzenberg.

Potrivit România TV, cei doi au fost audiați într-un caz legat de fraude fiscale în valoare de zeci de milioane de euro. Acești bani, proveniți din rambursări de TVA, ar fi fost scoși din țară prin intermediul mai multor firme înființate cu acest scop.

Potrivit aceleași surse, aceste firme aparțin lui Elan Scwartzenberg și Said Baalklini. Cei doi primeau un procest din valoarea sumelor scoase din țară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite