Şomerii fug de recalificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii din Caraş-Severin refuză ofertele de muncă puse la dispoziţie de agenţii economici. O mare parte a acestora refuză şi participarea la cursurile de calificare  organizate 

Şomerii din Caraş-Severin refuză ofertele de muncă puse la dispoziţie de agenţii economici.

O mare parte a acestora refuză şi participarea la cursurile de calificare  organizate  de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

„Ducem o muncă dură. Şomerii refuză să urmeze cursurile de calificare, dar şi să muncească. Ei aduc adeverinţe de la medic din care rezultă că nu sunt apţi de muncă. Este ciudat, deoarece atunci când  îşi depun dosarele de şomaj trebuie să prezinte adeverinţe de la medic din care reiese că sunt apţi de muncă “, a declarat Sorin Muşat, directorul executiv al AJOFM Caraş-Severin. Această practică este des întâlnită în rândul şomerilor.

„Anul trecut, 24 de persoane au depus astfel de adeverinţe, din care reiese că nu pot să muncească, atunci când se prezentau la consilierea oferită de specialiştii noştri. Şomerii beneficiază de servicii de mediere şi consiliere prin care sunt îndrumaţi spre un loc de muncă, află amănunte despre ofertele de muncă, învaţă cum să se poarte la un interviu sau cum să-şi facă o scrisoare de intenţie sau un CV. Din păcate avem sute de şomeri care refuză să participe la aceste cursuri”, a spus purtătorul de cuvânt al AJOFM, Carla Goagă.

Cursurile organizate de AJOFM ţin cont de cerinţele firmelor care au nevoie de personal. Cursurile de calificare sau recalificare au fost urmate anul trecut de 911 persoane, dintr-un total de 7.698 de şomeri înscrişi în evidenţele instituţiei. Din cei peste 900 de cursanţi care au  absolvit, doar 325 s-au angajat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite