Şomerii, păcăliţi de firmele care anunţă că fac angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii, păcăliţi de firmele care anunţă că fac angajări
Şomerii, păcăliţi de firmele care anunţă că fac angajări

Mai mulţi patroni publică posturile numai pentru a nu fi amendaţi

Mai mulţi tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă au contactat redacţia „Adevărului de Seară“, arătându-se nemulţumiţi fie că nu pot contacta firmele care şi-au anunţat locuri de muncă vacante prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, fie că datele de contact ale societăţilor respective sunt fictive.
„Am sunat la SC Protectchim SRL şi mi s-a spus că deja toate posturile sunt ocupate. La fel am păţit şi cu cei de la SC Corom Export SRL, care mi-au spus că angajările se fac numai după 15 august şi că deja au fost selectate pentru angajare  câteva CV-uri, aşa că nu mai primesc altele“, a povestit Marius Nicolae, un tânăr din Râmnicu Vâlcea aflat în căutarea unui job. Şomerii sunt revoltaţi şi nu înţeleg de ce nu sunt scoase de pe liste aceste locuri vacante care, în realitate sunt fictive.

„Sună, că ţi se va răspunde la sfântu’ aşteaptă!“


„Din păcate, acest gen de probleme se repetă la mai toate instituţiile care anunţă că fac angajări. Firmele anunţă locurile de muncă la noi, însă există posibilitatea ca ele să fi angajat din timp oamenii şi nu anunţă ca să îi scoatem din lista respectivă. Mai sunt şi alţii care publică anumite locuri pentru a nu fi amendaţi, cu toate că posturile respective sunt de mult ocupate“, a declarat Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.
O altă firmă din Râmnicu Vâlcea anunţă de câteva luni că angajează asistenţi sociali, psihologi, agenţi de turism sau profesori pentru limbile franceză şi engleză. O ofertă extrem de interesantă în condiţiile în care foarte puţine locuri de muncă sunt disponibilie pentru tinerii cu studii superioare.
„Am sunat la SC Phoenix Carita pentru că mă interesa să aflu mai multe amănunte în legătură cu postul de asistent social. Am avut surpriza să îmi răspundă o doamnă în limba spaniolă, care nu mi-a putut oferi niciun fel de relaţii. Este bătaie de joc, încerci să te angajezi şi dai peste tot felul de oameni care îşi bat joc de tine“, a spus Ancuţa Pavelescu, o tânără aflată în căutarea unui job.

„Am avut sesizări legate de Phoenix Carita“


Şi noi am sunat la firma respectivă, pe numărul de contact afişat pe lista AJOFM, iar surpriza a fost aceeaşi. „Am avut foarte multe sesizări legate de societatea Phoenix Carita. Pentru un timp am refuzat să îi mai publicăm locurile de muncă, însă patroana acestei firme a venit şi a făcut un scandal monstru, ameninţându-ne că ne dă în judecată. Este o persoană dificilă şi îi sfătuiesc pe vâlceni să nu mai contacteze această firmă”, a precizat Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite